Τελευταία Νέα
Διεθνή

Volkswagen: Χάνει 2,2 δισεκατομμύρια την εβδομάδα λόγω κορωνοϊού

Volkswagen: Χάνει 2,2 δισεκατομμύρια την εβδομάδα λόγω κορωνοϊού
Με απώλιες 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ την εβδομάδα, μοναδική λύση είναι οι απολύσεις, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Volkswagen
Περίπου 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ ανακοίνωσε πως χάνει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen λόγω του κορωνοϊού.
Μάλιστα, οι συνεχιζόμενες απώλειες αναμένεται να οδηγήσουν σε μεγάλες περικοπές σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Herbert Diess.
Ο CEO της εταιρείας δήλωσε ότι η γερμανική εταιρεία, η οποία απασχολεί 671.000 άτομα παγκοσμίως, δεν πραγματοποιεί πωλήσεις εκτός της Κίνας και αναζητά τρόπους για να ανακάμψει, διασφαλίζοντας θέσεις εργασίας.
Να επισημανθεί πως η Volkswagen θα θέσει περίπου 80.000 εργαζόμενους στη Γερμανία σε αναγκαστική άδεια λόγω της μείωσης της παραγωγής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που προκαλεί η κρίση του κορωνοϊού.
Στο μεταξύ, να προχωρήσει άμεσα στην αγορά εταιρικών ομολόγων βραχυπρόθεσμης διάρκειας, καλεί την ΕΚΤ ο οικονομικός διευθυντής της Volkswagen, Frank Witter, σύμφωνα με τους Financial Times.
H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία τονίζει ότι η ΕΚΤ πρέπει να αγοράσει βραχυπρόθεσμο χρέος, το συυντομότερο δυνατό.
Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν η ΕΚΤ έχει ξεκινήσει τις αγορές εταιρικού χρέους, στο πλαίσιο των έκακτων μέτρων ύψους 750 δις. ευρώ λόγω του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τον CFO της Volkswagen, η πίεση στις εισερχόμενες ροές της ρευστότητας είναι μεγάλη.
Η Volkswagen έχει τη δυνατότητα έκδοσης ομολόγων έως 15 δισ. ευρώ και επιπλέον 5 δισ. στην αγορά του Βελγίου.
Η γερμανική εταιρεία, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως διαθέτει 124 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 72 στην Ευρώπη (28 μόνο στη Γερμανία).
Προς το παρόν, η Volkswagen εμμένει στην πρόβλεψή της για καταβολή μερίσματος, αλλά εξετάζει προσεκτικά όλες τις ανάγκες σε επενδύσεις και δαπάνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης