Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Η Tesla δίνει αναγκαστική άδεια στους υπαλλήλους της λόγω πτώσης στη ζήτηση

Κορωνοϊός: Η Tesla δίνει αναγκαστική άδεια στους υπαλλήλους της λόγω πτώσης στη ζήτηση
Οι ανάγκες στελέχωσης της Tesla θα είναι χαμηλότερες το τρέχον διάστημα εξαιτίας του κορωνοϊού
Σε αναγκαστική άδεια βγάζει τους υπαλλήλους της ο τεχνολογικός κολοσσός της Tesla λόγω της ραγδαίας πτώσης της ζήτησης σε αυτοκίνητα που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.
«Το εργατικό δυναμικό που διαθέτουμε στην παρούσα συγκυρία είναι πολύ περισσότερο από αυτό που έχουμε πραγματικά ανάγκη, λόγω της αβεβαιότητας και των περιορισμών που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.
Δυστυχώς, αυτό σημαίνει πως οι ανάγκες στελέχωσης της εταιρείας θα είναι χαμηλότερες το τρέχον διάστημα.
Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η τάση θα αναστραφεί, όμως οφείλουμε να αναλάβουμε επειγόντως δράση για να διασφαλίσουμε ότι μετά την επιδημία θα υπάρξει εταιρεία για να εργαστούμε όλοι» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.
«Η Tesla πρόκειται να αποφασίσει ποιοι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να εργάζονται, αναλόγως του ρόλου τους και του πόσο αναγκαίοι είναι για την εταιρεία» συνεχίζει η ανακοίνωση.
Tα νέα αυτά έρχονται σε συνέχεια της ανακοίνωσης της αμερικανικής Group 1 Automotive, που διαθέτει και λειτουργεί 186 αντιπροσωπείες αυτοκινήτων σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, ότι βλέπει μείωση εσόδων από 50% έως 75% για τον μήνα Μάρτιο.
Σημειωτέον πως και η Volkswagen ανακοίνωσε πως χάνει περίπου 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω του κορωνοϊού.
Μάλιστα, οι συνεχιζόμενες απώλειες αναμένεται να οδηγήσουν σε μεγάλες περικοπές σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Herbert Diess.
Ο CEO της εταιρείας δήλωσε ότι η γερμανική εταιρεία, η οποία απασχολεί 671.000 άτομα παγκοσμίως, δεν πραγματοποιεί πωλήσεις εκτός της Κίνας και αναζητά τρόπους για να ανακάμψει, διασφαλίζοντας θέσεις εργασίας.
Να επισημανθεί πως η Volkswagen θα θέσει περίπου 80.000 εργαζόμενους στη Γερμανία σε αναγκαστική άδεια λόγω της μείωσης της παραγωγής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που προκαλεί η κρίση του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης