Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αίτημα για μείωση 40% στα τέλη διαχείρισης στα βιομηχανικά πάρκα

tags :
Αίτημα για μείωση 40% στα τέλη διαχείρισης στα βιομηχανικά πάρκα
Μείωση κατά 40% των τελών διαχείρισης ζητά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών
Μείωση κατά 40% των τελών διαχείρισης που καταβάλουν οι επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σε οργανωμένες περιοχές (βιομηχανικά πάρκα κλπ.) κατ' αναλογία της μείωσης 40% στα ενοίκια των πληττόμενων επιχειρήσεων, ζητά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών με επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει ειδικότερα τα εξής:

Με αφορμή την κυβερνητική απόφαση, με την οποία μισθωτές επαγγελματικών ακινήτων θα καταβάλλουν το 60% του μισθώματος του ακινήτου που νοικιάζουν, για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, σε μία λογική διαμοιρασμού του βάρους της δύσκολης κατάστασης που πρόεκυψε λόγω κορωνοϊού στην πατρίδα μας, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και λαμβάνοντας υπόψη ότι μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων με ΚΑΔ που διακόπτουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους ,δια της ΠΝΠ ή/ και αναγκαστικά λόγω της γενικής οικονομικής κατάστασης είναι εγκατεστημένες σε Οργανωμένους Υποδοχείς (ΒΙΠΕ, ΒΕΠΕ και ΕΠΙΧ. ΠΑΡΚΑ).
Θα παρακαλούσαμε να εξετάσετε την περίπτωση της ισόποσης κατά 40% μείωσης των αμοιβών και τελών διαχείρισης, προς τους φορείς διαχείρισης των υποδοχέων, υιοθετώντας τα ίδια κριτήρια κατανομής των βαρών μεταξύ εγκατεστημένων επιχειρήσεων και φορέων διαχείρισης, όπως πράξατε, ως Κυβέρνηση, κατά τα ανωτέρω.
Η απόφασή σας αυτή έκτος των άλλων θα δημιουργήσει σημαντική υλική και ψυχολογική ανακούφιση στις επιχειρήσεις και ειδικότερα στη βιομηχανία, η οποία ενώ είχε βρεθεί, κατά περίπτωση, στο όριο της ανάκαμψης, τώρα γονατίζει σε μια απρόσμενη και «ύπουλη» κρίση που ουδείς γνωρίζει το τέλος και τις συνέπειες που επέρχονται».




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης