Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις για τις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω κορωνοϊού

tags :
Moody's: Αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις για τις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω κορωνοϊού
Η Moody's αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις του για τις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων το 2020, με τη δυτική Ευρώπη να αναμένεται να υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's αναθεώρησε σήμερα (217/3) επί τα χείρω τις προβλέψεις του για τις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων το 2020, με τη δυτική Ευρώπη να αναμένεται να υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα καθώς η πανδημία του κορωνοϊού επιδεινώνεται έξω από την Κίνα.
Ο οίκος ανακοίνωσε ότι τώρα αναμένει οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14% το 2020, συγκριτικά με την προηγούμενη πρόβλεψη του Φεβρουαρίου για μείωση κατά περίπου 2,5%.
Ο Moody’s αναμένει τώρα ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη δυτική Ευρώπη θα καταγράψουν τη μεγαλύτερη μείωση στη ζήτηση, κατά 21% φέτος σε σχέση με μείωση κατά 4% που ήταν η προηγούμενη πτώση.
Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, οι πωλήσεις αναμένεται να μειωθούν κατά 10%, ενώ η προηγούμενη εκτίμηση προέβλεπε πτώση 2,9%.
Στις ΗΠΑ, ο οίκος αναμένει ότι οι πωλήσεις ελαφρών οχημάτων θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 15% το 2020, συγκριτικά με πτώση κατά 1,2% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα καταποντίστηκαν, με πτώση 79,1% τον Φεβρουάριο, ποσοστό που αποτελεί τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη μηνιαία μείωσή τους, καθώς ο κορωνοϊός έπληξε τη ζήτηση, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα νωρίτερα αυτό τον μήνα η μεγαλύτερη ένωση της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης