Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας σε ΑΑ- λόγω της κρίσης του κορωνοιού

Η Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας σε ΑΑ- λόγω της κρίσης του κορωνοιού
Η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει την σημαντική εξασθένηση των δημόσιων οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου
Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Βρετανίας προχώρησε ο αμερικανικός οίκος Fitch σε ΑΑ- απόρροια της κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορωνοιός.
Η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει την σημαντική εξασθένηση των δημόσιων οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου που προκλήθηκε από την επίπτωση της έκρηξης του COVID-19 καθώς και μια δημοσιονομική χαλάρωση που είχε ξεκινήσει πριν από την κρλιση του κορωνοιού.
Η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει επίσης τις βαθιές βραχυπρόθεσμες ζημίες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου που προκλήθηκαν από την επιδημία του κορωνοιού και την παρατεταμένη αβεβαιότητα όσον αφορά τις εμπορικές σχέσεις στην μετά Brexit εποχή. 
Η ανάλογη και αναγκαία πολιτική ανταπόκριση για την περιορισμό της επιδημίας COVID-19 θα οδηγήσει σε απότομη αύξηση του δείκτη χρέους της γενικής κυβέρνησης με αποτέλεσμα την επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών μεσοπρόθεσμα.
Η αρνητική προοπτική της οικονομίας αντικατοπτρίζει την άποψή ότι η αντιστροφή της επιδείνωσης των δημοσιονομικών μεγεθών μετά το 2020 δεν θα αποτελέσει πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.
Επιπλέον, η αβεβαιότητα γύρω από τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις με την ΕΕ θα μπορούσε να περιορίσει τη δύναμη της οικονομικής ανάκαμψης μετά την κρίση.
Η επιδημία του κορωνοιού έχει προκαλέσει πρωτοφανή σοκ στις χρηματοπιστωτικές αγορές και στην οικονομική δραστηριότητα, ενώ οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προσπαθούν να αποτρέψουν μια μακροχρόνια ύφεση.
Όπως και σε άλλες προηγμένες χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει κλείσει τμήματα της οικονομίας του για να επιβραδύνει την εξάπλωση της ασθένειας, γεγονός που θα προκαλέσει μια βαθιά συρρίκνωση που θα επικεντρωθεί στο 2ο τρίμηνο 2020.
Στις 23 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός Johnson ανακοίνωσε πιο δραστικά μέτρα για να περιορίσει τη διάδοση του COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος όλων των μη βασικών καταστημάτων και την απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων περισσότερων από δύο ατόμων.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-03-27_14-26-30.jpg?itok=hXq6yQXX
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης