Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκατόμβες από τον κορωνοϊό και στην Ισπανία: 832 θάνατοι σε μία μέρα - 5.690 οι νεκροί

Εκατόμβες από τον κορωνοϊό και στην Ισπανία: 832 θάνατοι σε μία μέρα - 5.690 οι νεκροί
Καταγράφηκαν 8.189 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου σε ένα 24ωρο στην Ισπανία
Αρνητικό ρεκόρ θανάτων και στην Ισπανία από τον ιό - φονιά.
Σε ένα 24ωρο από τις 27 έως τις 28 Μαρτίου 2020 καταγράφηκαν 832 νεκροί από τον κορωνοϊό, που είναι ο πιο δραματικός απολογισμός στη χώρα, από τη στιγμή που επλήγη από την πανδημία.
Συνολικά οι νεκροί στην Ισπανία ανέρχονται σε 5.690 και είναι η δεύτερη χώρα σε θανάτους μετά την Ιταλία, έχοντας ξεπεράσει εδώ και μέρες την Κίνα.
Επίσης καταγράφηκαν 8.189 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, τα οποία φτάνουν συνολικά τα 72.248,
Αξίζει να σημειωθεί ότι, την Παρασκευή 27 Μαρτίου, οι θάνατοι ήταν 4.858 ενώ τα καταγεγραμμένα κρούσματα ανέρχονταν σε 64.059 σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ισπανικού υπουργείου Υγείας.
Ωστόσο, μια θετική νότα την οποία υπογραμμίζουν οι αρχές, είναι ότι ο ρυθμός της ημερήσιας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων όπως και εκείνος του αριθμού των θανάτων σημείωσε μια επιβράδυνση τις τελευταίες ημέρες, ενώ η κυβέρνηση δεν σταματά να επαναλαμβάνει ότι η Ισπανία δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά από την κορυφή (pic) της επιδημίας.
Περισσότερα από 46 εκατομμύρια Ισπανοί έχουν τεθεί από τις 14 Μαρτίου υπό έναν από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς ο οποίος παρατάθηκε αυτή την εβδομάδα έως τις 11 Απριλίου.
Η περιοχή της Μαδρίτης παραμένει εκείνη που πλήττεται περισσότερο στη χώρα με 2.757 θανάτους, δηλ. σχεδόν τους μισούς από τους θανάτους στη χώρα, και 21.520 κρούσματα.
Απέναντι σε αυτή την «έκρηξη» των θανάτων, οι αρχές της Μαδρίτης θα εγκαταστήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα (30/3) ένα δεύτερο προσωρινό νεκροτομείο σε δημόσιο κτίριο που δεν χρησιμοποιείτο στα περίχωρα της πρωτεύουσας μετά την εγκατάσταση ενός πρώτου στο παγοδρόμιο ενός εμπορικού κέντρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης