Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απεβίωσε σε ηλικία 98 ετών ο επιχειρηματίας Νικόλαος Σφακιανάκης

Απεβίωσε σε ηλικία 98 ετών ο επιχειρηματίας Νικόλαος Σφακιανάκης
Το 1967 εισήγαγε πρώτος στην Ελλάδα την εταιρεία Suzuki με την οποία συνέδεσε το όνομα του
Απεβίωσε σε ηλικία 98 ετών ο επιχειρηματίας Νικόλαος Σφακιανάκης που είχε συνδέσει το όνομά του με τη ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki.
Γεννημένος στην Κρήτη το Δεκέμβριο του 1992, ο Έλληνας επιχειρηματίας κατάλαβε από νωρίς πως το αυτοκίνητο ήταν το βασικό πεδίο δράσης του για την υπόλοιπη ζωή του.
Μετά από μια πορεία ετών στην αυτοκίνητο, το 1967 εισήγαγε πρώτος στην Ελλάδα την εταιρεία Suzuki.
Ο Νικόλαος Σφακιανάκης και η ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki διέγραψαν μια άκρως επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία που αποσπά μέχρι και σήμερα την πλήρη αναγνώριση από τους Ιάπωνες ιθύνοντες της φίρμας.
Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου αποτίνει φόρο τιμής στον Νικόλαο Σφακιανάκη.
Η κυριότερη δραστηριότητα του Ομίλου είναι η εισαγωγή και εμπορία αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και ανταλλακτικών Suzuki, καθώς και φορτηγών Daf και λεωφορείων Temsa. Στον τομέα της λιανικής, η δραστηριοποίηση του ομίλου περιλαμβάνει την εμπορία αυτοκινήτων Abarth, Alfa Romeo, BMW, Dacia, Fiat, Ford, Jeep, MINI, Nissan, Opel, Renault,Skoda, Suzuki,Volvo, μεταχειρισμένων αυτοκινήτων του δικτύου Σφακιανάκης Επιλογές, καθώς και μοτοσικλετών Suzuki και BMW Μοtorrad.
O Όμιλος δραστηριοποιείται στον κλάδο μίσθωσης οχημάτων μέσω της Executive Lease, είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρείας Enterprise στην Ελλάδα διαθέτοντας έτσι υπηρεσίες βραχυχρόνιας και μακροχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτων.
Επιπλέον, ο Όμιλος είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των εμπορικών σημάτων Cummins, Case, Ford Trucks, Linde και Hitachi μέσω της εταιρείας Ergotrak, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται στις μεσιτείες ασφαλειών μέσω της εταιρείας Sfakianakis Insurance Brokers, καθώς και την παροχή υπηρεσιών ταχυμεταφορών μέσω της εταιρείας Speedex.
Στο εξωτερικό ο Όμιλος αποτελεί τον αποκλειστικό εισαγωγέα των προϊόντων Suzuki για τη Βουλγαρία, μέσω της εταιρείας Mirkat Ltd και για την FYROM μέσω της εταιρείας Mirkat Skopje.
Τέλος, η εταιρεία Σφακιανάκης δραστηριοποιείται και στην Κύπρο μέσω της Alpan Electroline Ltd που είναι αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας της μάρκας Samsung (κινητή τηλεφωνία) και των μικροσυσκευών Kenwood, Delonghi και Braun.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης