Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναθεωρεί η κυβέρνηση και δίνει τελικά το επίδομα των 800 ευρώ στους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες

Αναθεωρεί  η κυβέρνηση και δίνει τελικά το επίδομα των 800 ευρώ στους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες
Θα λάβουν, όπως όλα δείχνουν, το επίδομα των 800 ευρώ οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες
Επανεξετάζει η κυβέρνηση το θέμα με την εξαίρεση των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων  από το επίδομα των 800 ευρώ, που λαμβάνουν όλοι όσοι πλήττονται από την πανδημία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα τέθηκε εκ νέου επί τάπητος και κατά τα φαινόμενα θα λάβουν το εν λόγω επίδομα δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί και λογιστές.
Το θέμα απασχόλησε συνεχείς συσκέψεις του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και η τελική απόφαση, που μάλλον θα είναι θετική θα ανακοινωθεί τα αμέσως επόμενα 24ωρα.
Πρόκειται για 166.000 επιστήμονες, που δεν είχαν ενταχθεί στην  αρχική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος των 800 ευρώ.

Αναλυτικά τα μέτρα στήριξης

Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα με τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει μέχρι σήμερα λόγω του κορωνοϊού έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.
Πρόκειται για μια σειρά μέτρων στήριξης κλειστών και ανοικτών επιχειρήσεων, των εργαζομένων σε αυτές, ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων, ατομικών επιχειρήσεων και του δημόσιου τομέα.
Στην ανάλυσή της η κυβέρνηση εκτιμά ότι το δημοσιονομικό κόστος από τον κορωνοϊό φτάνει συνολικά τα 4,7 δις ευρώ και αντιστοιχεί στο 2,5% του ΑΕΠ.









 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης