Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Σε καραντίνα 15.000 άνθρωποι – Ήλθαν σε επαφή με γκουρού που πέθανε από τον κορωνοϊό

Ινδία: Σε καραντίνα 15.000 άνθρωποι – Ήλθαν σε επαφή με γκουρού που πέθανε από τον κορωνοϊό
Ο γκουρού είχε επιστρέψει από την Ιταλία - επίκεντρο της πανδημίας - και χωρίς να λάβει κανένα μέτρο προστασίας επισκεπτόταν διάφορα χωριά στο κρατίδιο Παντζάμπ
Τουλάχιστον 15.000 άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα στη βόρεια Ινδία, αφού ενδέχεται να μολύνθηκαν όλοι τους από τον SARS-CoV-2 από έναν Σιχ γκουρού ο οποίος υπέκυψε στην ασθένεια και φέρεται ότι ήταν «υπερδιασπορέας» του νέου κορωνοϊού.
Μετά την επιστροφή του από την Ιταλία (το επίκεντρο της πανδημίας στην Ευρώπη) και τη Γερμανία, ο 70χρονος γκουρού πήγε να κηρύξει σε περίπου 15 χωριά στο κρατίδιο Παντζάμπ.
Λίγο αργότερα ασθένησε και πέθανε. Ο θάνατός του σήμανε συναγερμό στην Ινδία.
Οι αρχές στέλνουν τρόφιμα στα σπίτια των πιστών που ενδέχεται να έχουν προσβληθεί και οι οποίοι έχουν τεθεί σε πιο αυστηρή καραντίνα από τον υπόλοιπο πληθυσμό της χώρας.
Το πρώτο από τα 15 χωριά αποκλείστηκε στις 18 Μαρτίου. «Εκτιμούμε ότι υπάρχουν 15.000-20.000 κάτοικοι στα αποκλεισμένα χωριά», ανέφερε ένας ανώτατος δικαστικός της περιφέρειας Μπάνγκα, όπου κατοικούσε ο γκουρού. «Ομάδες γιατρών είναι σε επιφυλακή και τους επιτηρούμε» πρόσθεσε.
Ήδη, 90 άνθρωποι που είχαν έρθει σε επαφή με τον γκουρού βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με έναν αξιωματικό της τοπικής αστυνομίας.
Αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα των εξετάσεων άλλων 200 ανθρώπων.
Ο γκουρού και οι δύο συνεργάτες του (που επίσης προσβλήθηκαν) δεν τήρησαν τους κανόνες αυτοαπομόνωσης όταν επέστρεψαν από την Ευρώπη αλλά ξεκίνησαν αμέσως περιοδεία στα χωριά για να κηρύξει το μήνυμά του.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης