Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Στις 15 Απριλίου θα δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων που πήραμε - Να μην χαλαρώσει κανείς

Κικίλιας: Στις 15 Απριλίου θα δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων που πήραμε - Να μην χαλαρώσει κανείς
O Απρίλιος είναι μήνας «πάρα πολύ κρίσιμος», τόνισε ο Β. Κικίλιας
«Στις 15 Απριλίου θα δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων που πήραμε», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πως ο επόμενος μήνας είναι «πάρα πολύ κρίσιμος»  και δεν πρέπει να υπάρξει καμιά χαλάρωση.
Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι στα μέσα Απριλίου, ήτοι στις 15, θα έχουμε μια εικόνα για το αν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό, από το κλείσιμο των σχολείων μέχρι τα μέτρα καραντίνας, θα αποδώσουν.
Όπως είπε,  «αυτό εμπεριέχει υπομονή και πειθαρχία, αλλά κανένας πιστεύω δεν θέλει να διακινδυνεύσει την υγεία του ίδιου της οικογένειά του», ενώ προειδοποίησε ότι ο Απρίλιος είναι μήνας «πάρα πολύ κρίσιμος» και δεν θα πρέπει να υπάρξει καμιά χαλάρωση διότι είναι πάρα πολύ εύκολο να πάμε σε σενάρια καταστροφής εάν δεν καταλάβουμε ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι.
Για την έως τώρα πορεία της εξάπλωσης του ιού, ο υπουργός ανέφερε ότι η χώρα μας βρίσκεται εντός της καμπύλης,  δηλαδή η νόσος επεκτείνεται αλλά με τέτοιο ρυθμό που επιτρέπει στα νοσοκομεία και στο δημόσιο σύστημα υγείας να ανταποκρίνεται.

Στις 870 οι ΜΕΘ στην Ελλάδα – Πάνω από 4.200 προσλήψεις

Πάνω από 4.200 προσλήψεις γιατρών και προσωπικού έχουν μέχρι τώρα εγκριθεί στα νοσοκομεία και σε μεγάλο ποσοστό έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια.
Για τις ΜΕΘ, ο υπουργός ανέφερε ότι μαζί με εκείνες του ιδιωτικού τομέα «ξεπερνούμε τις 870 και συνεχίζουμε», ενώ γνωστοποίησε ότι έχει γίνει παραγγελία 600 αναπνευστήρων.
Ο ίδιος εξήρε το έργο γιατρών και νοσηλευτών, μιλώντας για «σύγχρονους ήρωες», ενώ σημείωσε ότι «οτιδήποτε προκύπτει πρέπει να αντιδράμε άμεσα και να βρίσκουμε λύσεις.Εάν προσέξουμε πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τον ιό».
Ο υπουργός Υγείας για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, σχολίασε ότι η μόνη του έννοια είναι οι άνθρωποι που πρέπει να νοσηλευθούν και σημείωσε «φρονώ ότι και στην αντιπολίτευση υπάρχουν φωνές λογικής που αντιλαμβάνονται την εθνική προσπάθεια».
Τέλος, αναφορικά με τις εξελίξεις στην Καστοριά,  ανέφερε ότι έχουν σταλεί 27 γιατροί και μετά την επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ το Σάββατο 28/3 στην περιοχή, θα μεταβεί σήμερα, Κυριακή 29/3 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς,  για να διαπιστώσει την κατάσταση και τα μέτρα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης