Κέλλης (Καθηγητής ΜΙΤ): Η Ελλάδα απέφυγε τα χειρότερα λόγω των αντανακλαστικών της κυβέρνησης

Κέλλης (Καθηγητής ΜΙΤ): Η Ελλάδα απέφυγε τα χειρότερα λόγω των αντανακλαστικών της κυβέρνησης
Καθηγητής ΜΙΤ: Η Ελλάδα απέφυγε τα χειρότερα 
Τη στάση της κυβέρνησης εξήρε καθηγητής του ΜΙΤ, σημειώνοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο έδρασε γλίτωσε την Ελλάδα από τα χειρότερα.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής πληροφορικής στον τομέα της γονιδιωματικής και μοριακής ιατρικής στο ΜΙΤ, Μανώλης Κέλλης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κορονοϊός να αφήνει και μόνιμες βλάβες στους πνεύμονες, ξεκαθαρίζοντας ότι «τη στιγμή που είναι ένας τόσο καινούργιος ιός δεν μπορούμε ακόμα να ξέρουμε με σιγουριά τι ακριβώς βλάβες αφήνει».
Η διαφορετική συμπεριφορά του ιού σε διαφορετικές χώρες έχει να κάνει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών και με το ανοσοποιητικό σύστημα ολόκληρων πληθυσμών, λέει ο διακεκριμένος καθηγητής, ενώ για το θέμα της ανοσίας δηλώνει ότι υπάρχει μία κάποια ανοσία.
Πάντα όμως υπάρχει η πιθανότητα να ξανακολλήσει κανείς.
«Αυτός ο ιός είναι πολύ νέος και δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αυτή η ανοσία θα κρατήσει μερικές εβδομάδες, μερικά χρόνια, ή καθόλου» σημειώνει χαρακτηριστικά.
«Να αποφεύγετε κλειστούς χώρους με πολλούς ανθρώπους, γιατί υπάρχουν δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία ο ιός μπορεί να μεταδίδεται από τον αέρα για τουλάχιστον 30 λεπτά», συμβουλεύει ο κ. Κέλλης και τονίζει ότι ο ιός μας αφορά όλους:
«Στην αρχή αυτής της κρίσης νομίζαμε ότι βλάπτει μόνο ηλικιωμένους και ευπαθείς, αλλά όλο και συχνότερα βλέπουμε ότι οι ηλικίες κατεβαίνουν.
Περίπου το 20% των ανθρώπων που είναι αυτή τη στιγμή στα επείγοντα σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, είναι κάτω των 40 ετών».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS