Ολοκληρωμένο σχέδιο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας τον Απρίλιο παρουσιάζει τη Δευτέρα 30/3 η κυβέρνηση

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας τον Απρίλιο παρουσιάζει τη Δευτέρα 30/3 η κυβέρνηση
Το σχέδιο αποφασίστηκε την Κυριακή 29/3 σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
Ολοκληρωμένο σχέδιο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας για τον μήνα Απρίλιο, με στόχο να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τον κορωνοϊό, θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 30/3 η κυβέρνηση.
Το σχέδιο αποφασίστηκε την Κυριακή 29/3 σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, ο Υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θ. Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου 'Ακης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθ. Πετραλιάς και ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλ. Πατέλης.
Το ολοκληρωμένο Σχέδιο της κυβέρνησης πρόκειται να ανακοινωθεί το πρωί (στις 10:00 πμ) της Δευτέρας 30 Μαρτίου, από τους Υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδ. Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γ. Βρούτση.
 
Σταϊκούρας: Διεύρυνση των ΚΑΔ εντός των ημερών
 
Το επόμενο στάδιο θα είναι οι στοχευμένες πολιτικές και δράσεις για τον πρωτογενή τομέα, τον τομέα τις ενέργειας, τον τουρισμό, τη ναυτιλία και την ακτοπλοΐα, τα αεροδρόμια και άλλους κλάδους που έχει εντοπιστεί ότι υπάρχουν προβλήματα.
Αυτό δήλωσε στην τηλεόραση του MEGA ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι «αύριο, το αργότερο μεθαύριο, θα ακούσετε πολλά περισσότερα που θα έχουν να κάνουν και με διεύρυνση των ΚΑΔ και με ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος, δηλαδή δεν θα επανέλθουμε σε συζήτηση ΚΑΔ».
Σε ερώτηση εάν υπάρχουν κονδύλια ώστε να υπάρξει και μια ροή χρηματοδότησης προς τη χώρα, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως «υπάρχουν κάποιες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων- θα αξιοποιήσουμε τα σχετικά κονδύλια-, υπάρχει μία πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τους υφιστάμενους ευρωπαϊκούς πόρους και είναι αυτό το corona fund ύψους 37 δισ. ευρώ (που στην Ελλάδα αντιστοιχούν 1,8 δισ. ευρώ), πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε την τρέχουσα εβδομάδα, περικλείοντας αυτό το ποσό.
Από εκεί και πέρα υπάρχει μια συζήτηση, η οποία έχει ανοίξει και σε επίπεδο ηγετών, που έχει να κάνει με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, ο οποίος διαθέτει περίπου 400 δισ. ευρώ και για τα οποία υπάρχει μία συζήτηση να διατεθούν σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού».
Ενώ, αναφορικά με τη χρήση του «μαξιλαριού», υποστήριξε ότι δεν μπορούμε το χρησιμοποιήσουμε τώρα, καθώς δεν γνωρίζουμε την έκταση της κρίσης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS