Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκαταλείπει ο Trump την ιδέα της καραντίνας στις ΗΠΑ: Δεν θα μας είναι απαραίτητη

Εγκαταλείπει ο Trump την ιδέα της καραντίνας στις ΗΠΑ:  Δεν θα μας είναι απαραίτητη
«Μια καραντίνα δεν θα είναι απαραίτητη», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος
Εγκαταλείπει ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump την ιδέα της καραντίνας σε Νέα Υόρκη,  Νιου Τζέρσεϋ και Κοννέκτικατ λόγω κορωνοϊού παρά το γεγονός ότι, τα κρούσματα αυξάνονται.
«Μια καραντίνα δεν θα είναι απαραίτητη», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.
Η ανακοίνωση του Trump ήρθε καθώς ο αριθμός των θανάτων των ΗΠΑ ξεπέρασε τους 2.100, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την Πέμπτη (26/3/2020).

Image

Οι ΗΠΑ έχουν πλέον καταγράψει περισσότερα από 122.000 κρούσματα της νόσου, τα περισσότερα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Δεδομένου ότι ο ιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ στα τέλη Ιανουαρίου 2020, ο Trump είχε αμφιταλαντευθεί μεταξύ των περιοριστικών μέτρων και της σύστασης στους Αμερικανούς να λάβουν μέτρα για να επιβραδύνουν τη διάδοσή του.
Ο Trump δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου (28/3) ότι μπορεί να επιβάλει απαγόρευση μετακινήσεων μέσα και έξω από τη Νέα Υόρκη και τμήματα του Νιου Τζέρσεϋ και του Κοννέκτικατ, το επίκεντρο του ιού στις ΗΠΑ, για την προστασία άλλων πολιτειών, σημειώνει το Reuters.
Οι επικριτές της ιδέας χαρακτήρισαν την πρόταση μη λειτουργική καθώς θα προκαλούσε χάος σε μια περιοχή που χρησιμεύει ως οικονομικός κινητήρας των ανατολικών ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας το 10% του πληθυσμού και το 12% του ΑΕΠ της χώρας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης