Τελευταία Νέα
Οικονομία

Οι ΗΠΑ εκτός lockdown αλλά με μέτρα έως 30/4 λόγω κρουσμάτων ρεκόρ, Ευρώπη και διεθνής ζήτηση στο ναδίρ, η Ελλάδα σε καραντίνα έως 10 ή 31 Μαίου

Οι ΗΠΑ εκτός lockdown αλλά με μέτρα έως 30/4 λόγω κρουσμάτων ρεκόρ, Ευρώπη και διεθνής ζήτηση στο ναδίρ, η Ελλάδα σε καραντίνα έως 10 ή 31 Μαίου
Οι αγορές θα ισορροπήσουν μέχρι να διαμορφώσει άποψη για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα παγκοσμίως...
Ο κορωνοιός συνεχίζει ακάθεκτος να σπέρνει τον τρόμο σε παγκόσμιο επίπεδο με τα κρούσματα να αυξάνονται με καταιγιστικό ρυθμό κοντά στις 720 χιλιάδες και οι θάνατοι 34 χιλιάδες που αντιστοιχούν στο 4,7% των επίσημων κρουσμάτων.
Ως ποσοστό όμως οι θάνατοι είναι πολύ μικρότεροι σε σχέση με τα πραγματικά κρούσματα καθώς πολλοί άνθρωποι δεν δηλώνουν ότι έχουν νοσήσει από τον κορωνοιό ενώ υπάρχουν και χιλιάδες περιπτώσεις ασυπτωματικών.
Ενδιαφέρον στοιχείο είναι το ποσοστό αυτών που ανάρρωσαν σε σχέση με τα συνολικά επίσημα κρούσματα φθάνει στο 21% από 29% που ήταν πρόσφατα, αυτό δείχνει ότι τα κρούσματα αυξάνονται ταχύτερα από αυτούς που νόσησαν και αναρρώνουν.
Η Κίνα θεωρείται η χώρα μηδέν από όπου ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοιού, ωστόσο είναι και η χώρα που παραπλάνησε την διεθνή κοινή γνώμη αποκρύβοντας την αλήθεια.
Η παγκόσμια κοινότητα όταν θα περάσει το σοκ του κορωνοιού θα πρέπει να καταδικάσει απερίφραστα την Κίνα γιατί απέκρυψε την αλήθεια και δεν προετοίμασε τον πλανήτη.
Η κινεζική κυβέρνηση είναι ένοχη για την πανδημία.
Όμως ταυτόχρονα ανίκανος αποδείχθηκε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καθώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος εβδομάδων να προετοιμαστεί ο πλανήτης.
Οι κινέζοι αποδείχθηκαν ψεύτες και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανίκανοι.
Στο τραπέζι για την επόμενη ημέρα υπάρχουν τα 12-13 τρισεκ. δολάρια πακέτα στήριξης των οικονομιών από την κρίση του κορωνοιού, χρήματα τα οποία θα βοηθήσουν στην σταθεροποίηση στην μετά κορωνοιό εποχή.

Ποια είναι τα νέα δεδομένα;

Οι ΗΠΑ δεν μπαίνουν – ακόμη – σε καραντίνα αλλά η οικονομία έχει παγώσει, ο αμερικανός Πρόεδρος Trump ανακοίνωσε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί επεκτείνονται έως τις 30 Απριλίου, αναιρέθηκε ουσιαστικά προηγούμενος στόχος του Trump που ήθελε στις 12 Απριλίου να ανοίξει η αμερικανική οικονομία.
Οι ΗΠΑ καταγράφουν ρεκόρ κρουσμάτων και όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Κέντρου Λοιμώξεων των ΗΠΑ ο Fauci θα μπορούσαν να πεθάνουν στις ΗΠΑ 100 με 200 χιλιάδες.
Ωστόσο από τον ιό της γρίπης κάθε χρόνο πεθαίνουν 22 με 25 χιλιάδες.
Παρά τα κρούσματα ρεκόρ και την αύξηση των νεκρών ο Trump δεν έθεσε τελικά ορισμένες Πολιτείες σε καραντίνα.
Οι αμερικανοί για την ώρα δεν σχεδιάζουν καραντίνα αλλά όλη η οικονομία έχει παγώσει, τα αεροπορικά δρομολόγια έχουν παγώσει, η κίνηση στους δρόμους, σχεδόν όλα τα καταστήματα είναι κλειστά.
Όμως με όρους αγοράς το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν μπήκαν σε lockdown είναι θετική εξέλιξη για τους long επενδυτές… προσωρινά.

Στην Ευρώπη Ιταλία – Ισπανία καταγράφουν το 52% των παγκόσμιων θανάτων

Ιταλία και Ισπανία και από κοντά και η Γαλλία μετρούν ρεκόρ θανάτων που αντιστοιχούν για τις δύο χώρες στο 52% των παγκόσμιων θανάτων.
Λογικά μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες με βάση το μοντέλο της Κίνας – εάν είναι αληθές – θα κορυφώσουν θάνατοι και κρούσματα αλλά ακολουθεί ετεροχρονισμένα η Αμερική όπου η κορύφωση ακόμη θα καθυστερήσει.



Η Ελλάδα παρά την αύξηση των θανάτων… εμφανίζει καλή εικόνα – Καραντίνα έως 10 Μαΐου ή 31 Μαΐου

Η Ελλάδα παρά τα κρούσματα και τους θανάτους εμφανίζει καλή εικόνα σε σχέση με άλλες χώρες.
Το πλεονέκτημα της Ελλάδος π.χ. σε σχέση με την Ιταλία δεν ήταν η ταχύτητα αλλά το γεγονός ότι στην Ιταλία αυτή την περίοδο πηγαίνουν πολλοί κινέζοι τουρίστες και μετέδωσαν στην νόσο.
Από το σημείο εκείνο χάθηκε ο έλεγχος.


Πρόγνωση: Τα επίσημα κρούσματα θα φθάσουν έως 1,5 εκατ και οι νεκροί τις 100 χιλιάδες διεθνώς

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι λόγω της παγκόσμιας καραντίνας άπαξ και 3 δισεκ. άνθρωποι είναι αποκλεισμένοι τα κρούσματα θα φθάσουν το 1,5 εκατ και οι νεκροί τις 100 χιλιάδες παγκοσμίως.
Κοινώς τα κρούσματα θα διπλασιαστούν και οι νεκροί θα τριπλασιαστούν με βάση το μοντέλο Κίνας όπου βρίσκεται σε σταθερή ύφεση το έσχατο διάστημα.
Η καραντίνα κράτησε στην Κίνα 10 με 12 εβδομάδες.

Η παγκόσμια ζήτηση στο ναδίρ και η προσφορά ξεκολλάει από το ναδίρ

Λόγω ετεροχρονισμού φάσης η Κίνα βρίσκεται σε ύφεση – εάν λέει αλήθεια – και οι ΗΠΑ τώρα εισέρχονται στο πρόβλημα.
Οι κινέζοι – εάν λένε αλήθεια – αρχίζουν να ενεργοποιούν κάποια περιφερειακά εργοστάσια αλλά λόγω έλλειψης ζήτησης τα προϊόντα μένουν απούλητα.
Η παγκόσμια ζήτηση είναι στο ναδίρ… ενώ η προσφορά τώρα ξεκολλάει από το ναδίρ και μόνο στην Κίνα.
Στις δυτικές οικονομίες προσφορά και ζήτηση έχουν καταρρεύσει, αεροπορικές εταιρίες, αυτοκινητοβιομηχανίες, διασκέδαση, ταξίδια ως κλάδοι έχουν υποστεί κραχ στην κυριολεξία.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Η αγορά θα ισορροπήσει μέχρι να διαμορφώσει άποψη για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα παγκοσμίως.
Η bear market συνεχίζεται, ωστόσο όπως είδαμε την μεγαλύτερη και πιο σύντομη πτώση στην ιστορία στις αγορές, είδαμε και την πιο γρήγορη άνοδο, την υψηλότερη από το 1933 ειδικά στην Wall.
Βραχυπρόθεσμα πάντως η συγκυρία ευνοεί τους long μέχρι ότου εμφανιστούν νέα δεδομένα που θα αναιρέσουν την άνοδο ή θα επιβεβαιώσουν την άνοδο.. ωστόσο στρατηγικά οι κατέχοντες και έχοντες μεγάλη ρευστότητα θα είναι οι κερδισμένοι, καλύτερα να έχεις ρευστότητα παρά να είσαι επενδεδυμένος ή εάν έχεις μετοχές trading.... καθημερινό. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης