Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανακοινώνει ο πρόεδρος Xi Jinping

tags :
Κίνα: Μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανακοινώνει ο πρόεδρος Xi Jinping
Οι κινεζικές επιχειρήσεις πρέπει πλέον να ξαναρχίσουν να λειτουργούν είπε ο πρόεδρος της Κίνας
Μέτρα στήριξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κίνας που έχουν πληγεί από την επιδημία του κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος της Κίνας, Xi  Jinping.
Σε δηλώσεις του ο Jinping υποστήριξε ότι οι κινεζικές επιχειρήσεις πρέπει πλέον να ξαναρχίσουν να λειτουργούν και να παράγουν, ακόμα και καθώς η προσπάθεια για να ελεγχθεί η πανδημία συνεχίζεται.
Σημειώνεται ότι η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε τον εντοπισμό 31 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 81.470 και των νεκρών σε 3.304.
Στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης από τα τέλη του 2019, δεν αναφέρθηκε κανένα νέο κρούσμα χθες Κυριακή, παρότι στο μεγαλύτερο μέρος της έχουν αρθεί οι περιορισμοί της κίνησης και έχουν ξαναρχίσει οι πτήσεις εσωτερικού προς άλλες περιοχές της Κίνας.
Μολονότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Κίνα έχει μειωθεί σημαντικά από την κορύφωση της εξάπλωσης της πανδημίας, τον Φεβρουάριο, το Πεκίνο συνεχίζει να ανησυχεί για τον κίνδυνο να υπάρξει δεύτερο κύμα, εξαιτίας των περιπτώσεων που αποκαλεί «εισαγόμενες», δηλαδή αυτές των ταξιδιωτών — στη μεγάλη τους πλειονότητα κινέζων φοιτητών που επιστρέφουν στην πατρίδα τους — που φθάνουν στην επικράτεια μολυσμένοι στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης