Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Η Κεντρική Τράπεζα μείωσε τα επιτόκια σε repos κατά 20 μονάδες βάσης, στο 2,20%

tags :
Κίνα: Η Κεντρική Τράπεζα μείωσε τα επιτόκια σε repos κατά 20 μονάδες βάσης, στο 2,20%
Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη μείωση των τελευταίων πέντε ετών στα επιτόκια repos
Σε αιφινιδιαστική μείωση των επιτοκίων repos αποφάσισε να προχωρήσει σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, πραγματοποιώντας μία ακόμα ενέργεια προκειμένου να περιορίσει τον αντίκτυπο του COVID-19 στην εγχώρια οικονομία.
Συγκεκριμένα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας αποφάσισε να μειώσει τα επιτόκια στα συμβόλαια επαναγοράς επτά ημερών κατά 20 μονάδες βάσης, στο 2,20%, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη μείωση που έχει πργματοποιήσει η Τράπεζα τα τελευταία πέντε χρόνια.
Παράλληλα, η Λαίκή Τράπεζα της Κίνας προχώρησε σε παροχή ρευστότητας ύψους 50 δισ. γουάν (7,04 δισ. δολ.) στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, δηλώντας ότι θα διατηρήσει επαρκή ρευστότητα στο σύστημα προκειμένου να στηρίξει την οικονομική δραστηριότητα.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, η PBOC πραγματοποίησε την πρώτη μείωση των επιτοκίων repos μετά το 2015, κατά 5 μονάδες βάσης, στο 2,50%.
Την περασμένη εβδομάδα η Τράπεζα είχε εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας, τονίζοντας ότι ο αντίκτυπος του κορωνοϊού είναι ελεγχόμενος και ότι τα θεμελιώδη της οικονομίας παραμένουν ανθεκτικά.
Ωστόσο, η PBOC διευρκρίνισε ότι «οι καθοδικές πιέσεις στην οικονομία της Κίνας έχουν αυξηθεί», ενώ πρόσθεσε πως «η Κίνα θα χρημσιμοποιήσει τα εργαλεία νομισματικής πολιτικής προκειμένου να διατηρήσει ευρεία ρευστότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης