Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Η κοινωνία θα πληρώσει πολλαπλάσια και σε βάθος χρόνου την κυβερνητική ολιγωρία στη λήψη οριζόντιων μέτρων

tags :
Χαρίτσης: Η κοινωνία θα πληρώσει πολλαπλάσια και σε βάθος χρόνου την κυβερνητική ολιγωρία στη λήψη οριζόντιων μέτρων
Εάν δεν ληφθούν γενναία μέτρα προστασίας, οδηγούμαστε σε μια πολύ βαθιά και δομική κρίση είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Τη θέση ότι η κοινωνία θα πληρώσει πολλαπλάσια και σε βάθος χρόνου την ολιγωρία της κυβέρνησης στη λήψη οριζόντιων μέτρων για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση προχωρά με προχειρότητα, αποσπασματικότητα και αργούς ρυθμούς στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».
«Επιβεβαιωνόμαστε όταν λέγαμε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη βαθιά αυτή οικονομική κρίση με πρόχειρα μέτρα και διορθωτικές παρεμβάσεις» τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος στηλίτευσε τη «λογική των ‘πυροσβεστικών μέτρων’ της κυβέρνησης, την οποία ακολούθησε και τα πρώτα χρόνια της κρίσης του 2008».
«Την ολιγωρία της κυβέρνησης στη λήψη οριζόντιων μέτρων για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας, θα την πληρώσει στο πολλαπλάσιο η ελληνική κοινωνία σε βάθος χρόνου.
Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει σχεδιασμό και να εντάξει τους ελεύθερους επαγγελματίες έστω και στο ανεπαρκές επίδομα των 800 ευρώ.
Η διεθνής κοινότητα και οι κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται ότι αν δεν ληφθούν γενναία μέτρα προστασίας, οδηγούμαστε σε μία πολύ βαθιά και δομική κρίση» είπε ο κ.Χαρίτσης, τονίζοντας ότι «απαιτείται τώρα ουσιαστική ένεση ρευστότητας προς την οικονομία».
«Ειδάλλως θα βιώσουμε μία κρίση πολύ χειρότερη από αυτή που βιώσαμε το 2008.
Περιμένουμε και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα αλλάξει κατεύθυνση στο ζήτημα προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Δεν μπορούμε να ζητάμε από τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι για να προστατευτούν, αλλά να χάνουν τα σπίτια τους.
Είναι αδιανόητο σε αυτές τις συνθήκες να ισχύσει το καθεστώς άρσης προστασίας της πρώτης κατοικίας από 1η Μαΐου» είπε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος αναφερόμενος στην ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, δήλωσε πως «η μη προστασία του δημόσιου συστήματος υγείας βρίσκεται στον ιδεολογικό πυρήνα της κυβέρνησης».
«Ενώ όλοι πλέον αντιλαμβάνονται την ανάγκη ενίσχυσής του, η κυβέρνηση δεν έχει λάβει - ακόμη και σήμερα - ουσιαστικά μέτρα όπως είναι οι προσλήψεις ιατρών, η προμήθεια εξοπλισμού ατομικής προστασίας για τους ργαζόμενους στην υγεία, η ένταξη των δομών πρωτοβάθμιας υγείας στο εθνικό σύστημα και η ενίσχυση των ΜΕΘ.
Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα δώρα σε ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών προκειμένου να επιτάξει τις μονάδες τους.
Πρέπει ακόμη να υπάρξει σχεδιασμός για την επόμενη μέρα με μόνιμες προσλήψεις και όχι με εργαζόμενους μίας χρήσης.
Σκεφτείτε πού θα βρισκόταν σήμερα το ΕΣΥ χωρίς τις 19.500 προσλήψεις προσωπικού στη δημόσια υγεία και χωρίς την αύξηση της χρηματοδότησης του υπουργείου υγείας, που πραγματοποιήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης