Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά άνω των έξι ετών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάρτιο 2020 - Στις -11,6 μονάδες ο δείκτης της Κομισιόν

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά άνω των έξι ετών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάρτιο 2020 - Στις -11,6 μονάδες ο δείκτης της Κομισιόν
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Κομισιόν υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2013
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εξίμιση ετών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (30/3) στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρτκικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος της Κομισιόν διαμορφώθηκε στις -11,6 μονάδες, έναντι -6,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2013.
Παράλληλα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος για την ενιαία νομισματική ένωση υποχώρησε στις 94,5 μονάδες, έναντι 103,4 μοναδων τον Φεβρουάριο του 2020, με τα αποτελέσματα ωστόσο να αποδεικνύονται καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 91,6 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στον μεταποιητικό κλάδο, σημειώθηκε περαιτέρω πτώση στις -10,8 μονάδες, έναντι -6,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις -12,6 μονάδες.
Ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως των 13,3 μονάδων, στις -2,2 μονάδες, ενώ ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στον κατασκευαστικό κλάδο διαμορφώθηκε στις 2,7 μονάδες, έναντι 5,4 μονάδων τον Φεβρουάριο.
Επιπλέον, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος για το σύνολο των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στις 10,4 μονάδες, ενώ ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε κατά 8,2 μονάδες, στις 94,8 μονάδες συνολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης