Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Harvard University: Θα απαιτηθούν κύματα καραντίνας έως το 2022 για τον κορωνοιό

Harvard University: Θα απαιτηθούν κύματα καραντίνας έως το 2022 για τον κορωνοιό
Τα διακεκομμένα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σε διαστήματα 20 εβδομάδων για συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν ως το 2022.
Θα απαιτηθούν επαναλαμβανόμενα κύματα καραντίνας για να αντιμετωπιστεί ο SARS-CoV-2 αναφέρει το Harvard University
Ερευνητές από το Chan School of Public Health δημοσίευσαν μια μελέτη με τίτλο «Στρατηγικές κοινωνικής απομόνωσης για την εξάλειψη της επιδημίας COVID-19», που περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο δεν επαρκεί ένα ενιαίο παρατεταμένο εκτεταμένο lockdown μιας χώρας για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19.
Αντ ΄αυτού, η μελέτη προτείνει «διακοπτόμενες» καραντίνες και «εκτεταμένη επιτήρηση» για να μετριαστεί η εξάπλωση και να αποτραπεί το χάος στα συστήματα υγείας.
Οι συγγραφείς της μελέτης Stephen Iissler, Christine Tedijanto, Marc Lipsitch και Yonatan Grad της Σχολής Chan δήλωσαν ότι «μια ενιαία περίοδος κοινωνικής αποστασιοποίησης ή καραντίνα δεν θα είναι αρκετή».
Χωρίς επαναλαμβανόμενα διαστήματα αποστασιοποίησης, θα υπάρξει αναζωπύρωση της μόλυνσης όταν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης αρθούν.
Σύμφωνα με τον Tiernan Ray του ZDNet, η μελέτη δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους, υποδεικνύοντας ότι άλλοι επιστήμονες δεν έχουν ελέγξει τα μοντέλα υπολογιστών της διακεκομμένης κοινωνικής αποστασιοποίησης για την επίλυση της κρίσης του ιού.
Ωστόσο, τα μοντέλα όπως καταγράφονται βασίζονται σε άλλες πανδημίες και ήδη δείχνουν ότι μια παρατεταμένη καραντίνα σε μια χώρα δεν είναι η καλύτερη λύση επειδή ο ιός θα επιστρέψει σε κύματα.
Η μελέτη αναφέρει ότι ορισμένα τμήματα π.χ. των ΗΠΑ όπου τα κρούσματα ιού είναι χαμηλά μπορούν να παραμείνουν ανοικτές οι επιχειρήσεις.
Ενώ άλλα μέρη που πλήττονται σκληρά μπορούν να επιβάλουν αυστηρά μέτρα  δημόσιας υγείας για να μετριάσουν τους κινδύνους στα συστήματα υγείας.
Ο ιός SARS-CoV-2 (ο ιός που προκαλεί την πανδημία του COVID-19) καταπνίγει τους πόρους της υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως, προκαλώντας μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ή καραντίνας.
Το μέγεθος της κοινωνικής αποστασιοποίησης που απαιτείται για να περιοριστεί η επιδημία SARS-CoV-2 στο πλαίσιο της εποχικά μεταβαλλόμενης μετάδοσης παραμένει ασαφής.
Η μελέτη αναφέρει ότι η πανδημία πιθανότατα θα κορυφώσει πριν το καλοκαίρι, θα αρχίσει να υποχωρεί το καλοκαίρι, αλλά θα μπορούσε να επιστρέψει από το  φθινόπωρο 2020.
Χρησιμοποιώντας ένα μαθηματικό μοντέλο, εκτιμήσαμε ότι οι εφάπαξ παρεμβάσεις δεν επαρκούν για την επιτυχή αντιμετώπιση του COVID-19.
Η εποχική μεταβολή στη μετάδοση θα διευκολύνει τον επιδημιολογικό έλεγχο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει σε έντονη αναζωπύρωση το φθινόπωρο.
Η μελέτη καταλήγει λέγοντας ότι τα "διακεκομμένα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης" σε διαστήματα 20 εβδομάδων για συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν ως το 2022.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/harvard%20models.png?itok=URyPwpio

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης