Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bill Gates: Καθολικό shutdown στις ΗΠΑ για 10 εβδομάδες - Επώδυνο αλλά απαραίτητο

tags :
Bill Gates: Καθολικό shutdown στις ΗΠΑ για 10 εβδομάδες - Επώδυνο αλλά απαραίτητο
Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Microsoft, τα κρούσματα θα αυξάνονται εκθετικά, οπουδήποτε δεν επιβάλλεται shutdown

Την ανάγκη καθολικού shutdown σε όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού, τόνισε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft και συνιδρυτής του ιδρύματος «Bill and Melinda Gates Foundation», Βill Gates.
Ο Gates χαρακτήρισε το shutdown επώδυνο, αλλά απαραίτητο.

«Μπαίνουμε σε μία περίοδο κλιμάκωσης που, αν εφαρμόσουμε το shutdown, θα πρέπει να το κάνουμε μία φορά για 6 με 10 εβδομάδες.
Όμως πρέπει να το εφαρμόσει όλη η χώρα ταυτόχρονα, να αυξήσουμε δραματικά τους ελέγχους και να δώσουμε προτεραιότητα σε αυτό, για βεβαιωθούμε ότι θα περάσουμε αυτό το ένα shutdown, ώστε να σταματήσουμε αυτό το κύμα πριν υπάρξει ένας μεγάλος αριθμός θανάτων», δήλωσε ο Bill Gatesστο CNN.
Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Microsoft, τα κρούσματα θα αυξάνονται εκθετικά, οπουδήποτε δεν επιβάλλεται shutdown, κατά 33% κάθε μέρα που περνά.





Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον ότι όσο δεν υπάρχει μια ικανοποιητική θεραπευτική αγωγή για τους νοσούντες και όσο αργεί το εμβόλιο, η μόνη «άμυνα» είναι τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας και της συνάθροισης των πολιτών.
Αυτό φαίνεται πως αντιλήφθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος και ενώ όλες τις προηγούμενες εβδομάδες και ημέρες επιχειρούσε να υποβαθμίσει το μέγεθος της πανδημίας και διεμήνυε ότι έως το Πάσχα των Καθολικών στις 12 Απριλίου, η αμερικανική οικονομία θα «άνοιγε» και πάλι για «business», αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί και να ανακοινώσει ότι επεκτείνει την καραντίνα τουλάχιστον έως τα τέλη Απριλίου.
Είναι χαρακτηριστικό πως την ώρα που οι ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως σε κρούσματα (143.025), ειδικοί Αμερικάνοι επιστήμονες προειδοποιούν πως ο αριθμός των θυμάτων ενδεχομένως να φτάσει τους 100.000 με 200.000!.
 
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης