Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο 1,4% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο 2020 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των αναλυτών

Γερμανία: Στο 1,4% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο 2020 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 0,1%
Επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (30/3) η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 1,4% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, έναντι ετήσιας ανόδου 1,7% τον Φεβρουάριο του 2019 και έναντι προβλέψεων των αναλυτών επίσης στο 1,4%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του 0,1% έναντι μηνιαίας ανόδου 0,4% τον Φεβρουάριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι δε θα σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Όσον αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος αποτελεί μέτρο σύγκρισης για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σημειώθηκε ετήσια αύξηση κατά 1,3%, έναντι ανόδου 1,7% τον προηγούμενο μήνα.
Σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,1%, έναντι μηνιαίας ανόδου 0,6% προηγουμένως, και έναντι εκτιμήσεων επίσης στο 0,1%.
Μεταξύ των ομοσπονδιακών κρατιδίων της Γερμανίας, η μεγαλύτερη ετήσια ανόδος του πληθωρισμού σημειώθηκε στη Σαξονία, και συγκεκριμένα κατά 1,6%, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ο ΔΤΚ κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του 0,1%.
Επιπλέον, ο ετήσιος πληθωρισμός στα κρατίδια της Βάδης-Βυρτεμβέργης, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και του Βραδεμβούργου διαμορφώθηκε στο 1,4%, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τα κρατίδια της Βαυαρίας και της Έσσης διαμορφώθηκε στο 1,2%.
Σημειώνεται ότι τα τελικά στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας για τον πληθωρισμό θα δημοσιευθούν στις 16 Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης