Τελευταία Νέα
Διεθνή

McAllister (ΕΕ): Ο κορωνοϊός έχει περιπλέξει τη διαδικασία του Brexit - Η Βρετανία πρέπει να εξετάσει παράταση των διαπραγματεύσεων

McAllister (ΕΕ): Ο κορωνοϊός έχει περιπλέξει τη διαδικασία του Brexit - Η Βρετανία πρέπει να εξετάσει παράταση των διαπραγματεύσεων
Ο Γερμανός ευρωβουλευτής κάλεσε τη Βρετανία να επανεξετάσει το ενδεχόμενο παράτασης των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Στο γεγονός ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει περιπλέξει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας για το Brexit, αναφέρθηκε σήμερα (30/3) ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David McAllister, καλώντας το Λονδίνο να εξετάσει μία παράταση των συνομιλιών.
Ειδικότερα, ο Γερμανός ευρωβουλευτής, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, δήλωσε ότι «η πανδημία του κορωνοϊού έχει περιπλέξει ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο ήταν ήδη πολύ φιλοδοξο».
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν πάντα ανοιχτή απέναντι σε μία επέκταση της μεταβατικής περιόδου», υπογράμμισε ο κ. McAllister, διευκρινίζοντας ότι «η μπάλα βρίσκεται αυτή τη στιγμή ξεκάθαρα στην πλευρά της Βρετανίας».
«Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει απορρίψει σταθερά αυτή την επιλογή», επεσήμανε ο ευρωβουλευτής, ο οποίος παράλληλα δήλωσε ότι «υπό τις τρέχουσες συνθήκες, το Λονδίνο θα πρέπει να επανεξετάσει προσεκτικά μία παράταση των διαπραγματεύσεων».
Παράλληλα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Βρυξέλλες αναμένουν από το Λονδίνο να στείλει αίτημα για παράταση των διαπραγματεύσεων μέχρι τον Ιούνιο.
Ωστόσο, η πλευρά της βρετανικής κυβέρνησης εμμένει προς το παρόν στη θέση της ότι δεν θα υπάρξει παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit, η οποία ολοκληρώνεται στα τέλη του τρέχοντος έτους.
«Πρόκειται για ένα ζήτημα στο οποίο η κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρη από την αρχή», ανέφερε στο Reuters πηγή από την βρετανική κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ότι η θέση του Λονδίνου είναι ότι «δε σκοπεύει να παρατείνει τη μεταβατική περίοδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης