Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Το πακέτο στήριξης 2,2 τρισ. δολ. θα προσφέρει οικονομική ανακούφιση για τις επόμενες 8 με 12 εβδομάδες

tags :
Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Το πακέτο στήριξης 2,2 τρισ. δολ. θα προσφέρει οικονομική ανακούφιση για τις επόμενες 8 με 12 εβδομάδες
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι ΗΠΑ θα «εξουδετερώσουν» τον κορωνοϊό πριν από την ολοκλήρωση των 12 εβδομάδων
Τη θέση ότι το πακέτο στήριξης ύψους 2,2 τρισ. δολ. που εκγρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων θα προσφέρει οικονομική ανακούφιση στις ΗΠΑ για τις επόμενες 8 με 12 εβδομάδες, διατύπωσε σήμερα (30/3) ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Steven Mnuchin, σε δηλώσεις του που πραγματοποίησε στο δίκτυο CBS.
Ειδικότερα, ο κ. Mnuchin δήλωσε ότι «πιστεύω πως το πακέτο στήριξης θα προσφέρει μία συνολική οικονομική ανακούφιση για τις επόμενες 8 με 12 εβδομάδες», ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «θα εξουδετερώσουμε τον ιού νωρίτερα από αυτό το διάστημα».
Ωστόσο, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε ότι εάν ο κορωνοϊός δεν έχει εξουδετερωθεί μέχρι τότε, «διαθέτουμε ρευστότητα για την αμερικανική οικονομία, προκειμένου να στηρίξουμε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις στις ΗΠΑ».
Αναφερόμενος σε λεπτομέρεις για το πακέτο στήριξης, ο κ. Mnuchin, δήλωσε ότι αυτό αποτελείται από τρία μέρη, με το πρώτο να αφορά τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 50% των εταιρειών στις ΗΠΑ, και οι οποίες θα λάβουν επαρκή ρευστότητα προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις πληρωμές τους για τις επόμενες 8 εβδομάδες.
«Το δεύτερο μέρος σχετίζεται με την ενίσχυση της ασφάλισης των ανέργων, και το τρίτο μέρος αφορά τη γέφυρα ρευστότητας προς τους πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.
«Όλα τα άτομα στο Υπουργείο και στην κυβέρνηση εργάζονται ολόκληρο το εικοσιτετράρωρο προκειμένου αυτά τα χρήματα να παρασχεθούν άμεσα, καθώς η καθυστέρησή τους δεν ευνοεί κανέναν», υπογράμμισε ο Steven Mnuchin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης