Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Πώς θα επηρεάσει την οικονομία των ΗΠΑ το τύπωμα τρισ. δολ.

tags :
Phoenix Capital: Πώς θα επηρεάσει την οικονομία των ΗΠΑ το τύπωμα τρισ. δολ.
Άγνωστες παραμένει ο αντίκτυπος που θα έχει το πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης της Fed
Άγνωστο παραμένει ακόμη πώς πρόκειται να επηρεάσει την αμερικανική οικονομία και τον υπόλοιπο κόσμο το κολοσσιαίο πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης της Fed, σύμφωνα με τη Phoenix Capital.
Τυπώνοντας τρισεκατομμύρια δολάρια, η Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής προσπάθησε να εμποδίσει τη σφαγή που λάμβανε χώρα λόγω του ξεσπάσματος της κρίσης του κορωνοϊού.
Ωστόσο τα ερωτήματα που θέτουν οι αναλυτές της Phoenix Capital είναι πολλά και αμείλικτα.
Τα ομόλογα έχουν σημειώσει ανάκαμψη τις τελευταίες ημέρες, αλλά «τι θα συμβεί αν υπάρξει νέα υποχώρηση;».
Από την άλλη, η ανακοίνωση της Fed ότι προτίθεται να αγοράσει ομόλογα εταιρειών αρκεί για να μη σπάσει η φούσκα των εταιρικών ομολόγων ύψους 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων;
Τι θα γίνει με την αγορά ακινήτων ύψους 16 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ χιλιάδες καταστήματα έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους και έχουν ήδη αρχίσει οι αθετήσεις πληρωμών;
Τι θα γίνει με το χρέος των 23 τρισεκατομμυρίων δολαρίων των ΗΠΑ, στο οποίο αναμένεται να προστεθούν τα μέτρα των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που υπέγραψε ο πρόεδρος Trump την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020;
Ακόμη δεν υπάρχουν απαντήσεις.
Το ότι οι τιμές των μετοχών αυξήθηκαν κατά 17% την περασμένη εβδομάδα κάνει τους επενδυτές να αισθάνονται καλύτερα, αλλά δεν αποτελεί μια συστημική και σε βάθος απάντηση για το πρόβλημα.
Το μόνο για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι η αύξηση του πληθωρισμού, με τον κίνδυνο να εξελιχθεί σε στασιμοπληθωρισμό, επισημαίνει η Phoenix Capital.
Eν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί η θεαματική αύξηση της τιμής του χρυσού ως επενδυτικού καταφυγίου, έναντι του δολαρίου, του ιαπωνικού γεν και του ευρώ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης