Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Erian: Οι επενδυτές επί κορωνοϊού, καλό είναι να αγοράζουν μετοχές, όχι δείκτες

tags :
El-Erian: Οι επενδυτές επί κορωνοϊού, καλό είναι να αγοράζουν μετοχές, όχι δείκτες
Ο κορωνοϊός δίνει ευκαιρίες επανατοποθέτησης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου, υποστηρίζει ο κορυφαίος οικονομολόγος El Erian
Στην παρούσα οικονομική συγκυρία οι επενδυτές καλό είναι να αγοράζουν μεμονωμένες μετοχές όχι δείκτες, καθώς εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη μεταβλητότητα στις αγορές, λόγω κορωνοϊού υποστηρίζει ο οικονομικός σύμβουλος της Allianz Mohamed El-Erian.
Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο κορυφαίος οικονομολόγος υποστήριξε πως, «Εάν αισθάνεστε ότι όλα είναι «ξεκάθαρα», βγείτε και αγοράστε με βάση τους δείκτες... αλλά πιστεύω, πως έχουμε ακόμη πολύ δρόμο ως εκεί».
Ο χρόνος του «πουλήστε τα πάντα, τώρα» έχει παρέλθει εδώ και λίγες εβδομάδες, η συγκυρία είναι εξαιρετικά ασαφής λόγω της επιδημίας, οπότε οι επενδυτές θα πρέπει να είναι επιλεκτικοί σε ότι αγοράζουν και πωλούν, είπε.
Το καλύτερο που θα έχουν να κάνουν οι επενδυτές κατά τον El-Erian είναι να πωλούν εταιρείες που αντιμετωπίζουν την πραγματική προοπτική πτώχευσης λόγω του οικονομικού σοκ από τον κορωνοϊό και να αγοράζουν όσες έχουν "σταθερά ισορροπημένους ισολογισμούς".
«Θα πάμε σε πτώχευσεις και οι χρεοκοπίες δυστυχώς καταστρέφουν εντελώς τη δομή κεφαλαίου», διευκρίνισε, ωστόσο, για τον El-Erian «υπάρχουν μετοχές εταιριών που στέκονται και θα σταθούν «άνετα» στην κρίση, οπότε είναι καλές τοποθετήσεις, καθώς και οι τρεις κύριοι δείκτες των ΗΠΑ παραμένουν περισσότερο από 20% κάτω, από τα υψηλά επίπεδα όλων των εποχών που άγγιξαν τον Φεβρουάριο.
Αυτές οι εταιρείες «έχουν σταθερά ισορροπημένους ισολογισμούς.
Έχουν έναν τόνο μετρητών.
Χάνουν ελάχιστα και μερικές εξακολουθούν να συγκεντρώνουν μετρητά.
Αυτες δεν πρόκειται απλά να επιβιώσουν, αλλά θα εμφανιστούν σε ένα τοπίο που θα «μιλάει» για τη δύναμή τους».
Οπότε αποτελούν ευκαιρίες για επανατοποθετήσεις.
Τα σχόλια του El-Erian ήρθαν μετά από μια καλή εβδομάδα για μετοχές που είδαν το Dow Jones Industrial Average να έχει το καλύτερο εβδομαδιαίο κέρδος από το 1938, σημειώνοντας άνοδο μεγαλύτερη από 12%.
Ο S&P 500 και ο Nasdaq παρουσίασαν κέρδη 10,3% και 9,1%, αντίστοιχα, για τις καλύτερες εβδομάδες από το 2009.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης