Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδική αντίδραση από τις τράπεζες – Ξεχώρισαν ΕΧΑΕ, Jumbo

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδική αντίδραση από τις τράπεζες – Ξεχώρισαν ΕΧΑΕ, Jumbo
ΑΓΟΡΑ: Λες και κάτι ήξερε σήμερα το ΧΑ και κινήθηκε ανοδικά και καλύτερα από τις ξένες αγορές. Την ώρα που είχε κάνει τις τελικές δημοπρασίες και έκλεισε με άνοδο 1,43%, Γερμανία και HΠΑ, άρχισαν να κοιτάνε υψηλότερα. Χαμηλός ο τζίρος βέβαια, αλλά αφού ήταν αρκετός για μία ανοδική συνεδρίαση δε μας πέφτει λόγος.

Έχουμε ξαναπεί πως η απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων κάνει την άνοδο πιο εύκολη πλέον στο ΧΑ. Αυτό σε συνδυασμό με τις αποτιμήσεις κάνει αρκετούς να μην πουλάνε εκτός και αν κάτι στραβώσει άσχημα και τους οδηγήσει σε νέα ξεπουλήματα.

Παραμένουμε επιφυλακτικοί, καθώς το πρόβλημα του ιού της Κίνας τώρα αρχίζει να αγγίζει τις ΗΠΑ, ενώ στην Αγγλία τώρα βλέπουμε τις επιπτώσεις της λανθασμένης πολιτικής απόφασης για μη λήψη μέτρων έγκαιρα. Στην Ευρώπη επίσης το πρόβλημα σε κάποιες χώρες παραμένει μεγάλο.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα στο θέμα του ιού και αυτό είναι θετικό και ίσως μας βοηθήσει για μία πιο γρήγορη ανάκαμψη. Όμως τώρα αρχίζουν και εδώ να παίρνονται κάποιες δύσκολες αλλά αναμενόμενες επιχειρηματικές αποφάσεις, όπως κλείσιμο μονάδων παραγωγής.

Με τον κόσμο να μένει σπίτι, όλη η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει καθίσει. Θα χρειαστεί χρόνος για να ξεκινήσει αλλά ένα προβάδισμα έναντι άλλων χωρών το έχουμε. Η αγορά μας αντέδρασε καλά σήμερα και θα λέγαμε πως εκτός των τραπεζών ξεχωρίσαμε και πάλι την ΕΧΑΕ. Καλή κίνηση και από Jumbo και αρκετές ακόμα.

ΕΧΑΕ: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και ξαναμπαίνει στο κανάλι συσσώρευσης η μετοχή. Σε λίγο ανακοινώνει αποτελέσματα και δεν ξέρουμε αν θα πρέπει να περιμένουμε και κάποια θετική κίνηση για να εξηγήσουμε την κίνηση της μετοχής. Το ρευστό είναι γνωστό, ο τζίρος στο ΧΑ είναι μέτριος προς καλός αλλά και οι αποτιμήσεις έχουν υποχωρήσει.

Δύσκολο βέβαια βρίσκεις κάποιος τη μετοχή κάτω από τα 3 ευρώ που βρέθηκε πριν μερικές συνεδριάσεις. Σήμερα στα 3,64 ευρώ με άνοδο 5,97% και υψηλό όγκο 362 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 219 εκατ. ευρώ.

JUMBO: Καλό κλείσιμο και εδώ στις δημοπρασίες. Στο υψηλό ημέρας και στα 12,70 ευρώ με άνοδο 4,96% και όγκο 142 χιλ. τεμάχια. Ο υγιής ισολογισμός θεωρούμε πως θα βοηθήσει τον όμιλο να ανταπεξέλθει στη δύσκολη συγκυρία. Άλλωστε το έχει ξανακάνει.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετική η Εθνική Τράπεζα και ακολούθησε η Eurobank. Καλή κίνηση και από Alpha Bank, ενώ τη μικρότερη άνοδο είχε η Πειραιώς που ανακοινώσει σε λίγο αποτελέσματα χρήσης 2019.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Θα θέλαμε να μαθαίνουμε εκτός από το κλείσιμο μονάδων των εισηγμένων και πόσοι εργαζόμενοι απασχολούνται σε αυτές. Δυστυχώς η απώλειες στο τζίρο και στα κέρδη θα είναι σημαντικές για όλες τις εταιρείες. Θα συνέλθουν όμως, η ζωή θα συνεχιστεί και θα το ξεπεράσουμε και αυτό.

Επίσης θα πούμε και ένα μεγάλο μπράβο σε αυτές τις επιχειρήσεις που προσφέρουν πραγματικά σε αυτή την κρίση. Εδώ φαίνεται και όχι στις λογιστικές καταστάσεις η ευθύνη και ο ανθρωπισμός. Μακάρι να βοηθήσουν και άλλοι.

VIOHALCO: Θα λέγαμε πως η πτώση ήταν λίγο υπερβολική καθώς θα πρέπει να αναμένουμε κινήσεις όπως αυτή που έκανε η εισηγμένη με κλείσιμο μονάδων δηλαδή και από άλλες εταιρείες. Η μετοχή υποχώρησε 6,69% και έκλεισε στα 1,7020 ευρώ. Η οικοδομική δραστηριότητα έχει μειωθεί και η ζήτηση χάλυβα έχει πέσει σημαντικά. Αναμενόμενο όμως κατά την άποψή μας.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Μπράβο στην εταιρεία. Θα δώσει 2 εκατ. ευρώ στους εργαζομένους και 450 χιλ. ευρώ νοσοκομεία. Δεν είναι η πρώτη φορά που προσφέρει. Θα γίνουν και αγορές ιδίων μετοχών.

ΕΥΔΑΠ: Μία ακόμη καλή συνεδρίαση για τη μετοχή που ξαναγράφουμε ότι τα έχει πάει καλύτερα από την αγορά. Στεναχωρεί κάποιους βέβαια, αλλά ξυδάκι…

AEGEAN: Στα 4,09 ευρώ και στο -2,39% με όγκο 53 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 292 εκατ. ευρώ.

ΟΠΑΠ: Στα 7,10 ευρώ και στο 2,45% με όγκο 381 χιλ. τεμάχια. Και εδώ θα υπάρξει απώλεια τζίρο και κερδών, αλλά μπορεί να το ξεπεράσει η εταιρεία.

CENTRIC: Βγήκαν αρκετά κομμάτια σήμερα αλλά απορροφήθηκαν. Στα 0,2180 ευρώ και στο +1,40% με όγκο 265 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 22 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης