Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ανακοίνωσε τον χαμηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων σε 2 εβδομάδες, μόλις, 4.050

Ιταλία: Ανακοίνωσε τον χαμηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων σε 2 εβδομάδες, μόλις, 4.050
Μεγάλη ανάσα για την Ιταλία που ανέφερε σήμερα στις 30 Μαρτίου, τον χαμηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων σε δύο εβδομάδες
Τα λιγότερα κρούσματα κατέγραψε την Δευτέρα 30 Μαρτίου η Ιταλία συγκριτικά με τις τελευταίες 2 εβδομάδες, στις 4.050 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού και 812 νέους θανάτους.
Συνολικά στην Ιταλία τα κρούσματα του κορωνοιού ανέρχονται σε 101.739 περιπτώσεις και 11.591 νεκρούς, αλλά παρ' όλα αυτά, όπως φαίνεται και στον πίνακα, είναι ο χαμηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων σε δύο εβδομάδες, γεγονός που δίνει μια μικρή δόση ελπίδας στην χώρα.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η ιταλική ένωση γιατρών, σε ολόκληρη την Ιταλία, 61 γιατροί που νόσησαν, έχουν πεθάνει.
Από αυτούς οι 40 εργάστηκαν στην Λομβαρδία, την ιταλική περιοχή που πλήττεται χειρότερα από τον κορωνοϊό.
Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων που αναφέρθηκαν στην Ιταλία εξακολουθεί να μειώνεται
Η Ιταλία καταγράφει συνεχή επιβράδυνση του ποσοστού των νέων επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κορωνοϊού ενώ σημειώνει και ρεκόρ ανθρώπων που θεραπεύονται καθώς εισέρχεται στην τρίτη εβδομάδα καραντίνας ή κοινωνικής απομόνωσης.
Ωστόσο, οι επιδημιολόγοι πιστεύουν ότι το πραγματικό πρόβλημα της Ιταλίας είναι περίπου 5 έως 10 φορές μεγαλύτερο από τον επίσημο αριθμό, αλλά οι περιπτώσεις αυτές δεν υπολογίζονται επειδή η Ιταλία δοκιμάζει μόνο άτομα με σοβαρά συμπτώματα.
Από αυτούς που μολύνθηκαν, 14.620 έχουν χαρακτηριστεί θεραπευμένοι, συμπεριλαμβανομένου ενός ρεκόρ 1.590 ατόμων στις 29 Μαρτίου 2020.
Το ποσοστό όσων νόσησαν και θεραπεύτηκαν ανέρχεται στο 13% κινείται ακόμη κάτω του μέσω όρου στο 21% διεθνώς αλλά πολύ πάνω από τις ΗΠΑ που είναι μόλις 1%.
Να σημειωθεί ότι όταν ο αριθμός αυτών που νόσησαν φθάσει στο 50% αυτό σημαίνει την αρχή του τέλους για τον κορωνοιό, με όρους πανδημίας.
Image
Image
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/USDAILY.png?itok=3GF9yk8s
Εν τω μεταξύ μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει για το αν τα μέτρα που έχει λάβει η ιταλική κυβέρνηση για να τιθασεύσει την διασπορά του κορωνοϊού αποδίδουν ή όχι κι αν θα πρέπει να αλλάξει την στρατηγική της.
Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβας Andreas Crisanti, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Capital υποστηρίζει πως τα νέα κρούσματα κατά πάσα πιθανότητα είναι άνθρωποι που προσβλήθηκαν από κορονοϊό μέσω της επαφής με μέλη της οικογένειάς τους στα σπίτια τους, οπότε το καλύτερο θα ήταν να οριστούν ειδικά κέντρα υποδοχής για να αποκοπούν τα ύποπτα κρούσματα από τις οικογένειές τους.
«Εάν κάποιος θέσει το ερώτημα, γιατί παρ' όλα τα περιοριστικά μέτρα, ακόμη διαπιστώνουμε προσβολές, έχουν άραγε θέσει πρώτα το ερώτημα εάν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που νοσούν κατ' οίκον έχουν μεταδώσει τον ιό σε άλλα μέλη της οικογένειάς τους;» αναρωτήθηκε ο Crisanti.
«Κατά την άποψή μας, η μετάδοση γίνεται στο σπίτι», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Crisanti είχε πρωτοστατήσει στο συντονισμό των μέτρων, με αιχμή του δόρατος τις πρωτογενείς διαγνώσεις και πλέον υποστηρίζει, πως μία παρόμοια προσέγγιση όπως αυτή που ακολούθησε το Βένετο θα πρέπει στο εξής να υιοθετήσει όλη η χώρα.
«Χρειάζεται να είμαστε πιο επιθετικοί στην διάγνωση της ασθένειας σε ανθρώπους που νοσούν στο σπίτι», δηλώνει, προσθέτοντας «χρειάζεται να πάμε σπίτια τους, να τους ελέγξουμε, να εξετάσουμε και τους οικείους τους, τους φίλους και τους γείτονες και όλοι όσοι διαγνωσθούν θετικοί θα πρέπει να απομακρυνθούν, εάν νοιώθουν ακόμη καλά, σε κέντρα υποδοχής έξω από τις κατοικίες τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης