Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι εργαζόμενοι της Αmazon και της Instacart οργανώνουν απεργιακή κινητοποίηση λόγω κορωνοϊού

Οι εργαζόμενοι της Αmazon και της Instacart οργανώνουν απεργιακή κινητοποίηση λόγω κορωνοϊού
Σε απεργία «κατεβαίνουν» οι εργαζόμενοι σε Amazon και Ιnstacart, διεκδικώντας καλύτερα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό
Απεργιακή κινητοποίηση οργανώνουν οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής της Amazon και της Instacart, με αίτημα τη λήψη επαρκών μέτρων για την προστασία τους από τον κορωνοϊό, την πανδημία που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και έχει στερήσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.
Μάλιστα, 100 με 200 εργαζόμενοι στις αποθήκες της Amazon, στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης, νότια του Μανχάταν, ενδέχεται να σταματήσουν να εργάζονται στις 30 Μαρτίου 2020, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.
Την ώρα που η μεγαλούπολη, το επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, βρίσκεται σε καραντίνα, οι εργαζόμενοι της Amazon κατηγορούν τον αμερικανικό κολοσσό ότι δεν λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για να τους προστατεύσει.
«Άνθρωποι που βγήκαν θετικοί (με τον κορονοϊό) εργάζονται σε αυτό το κτίριο και μεταδίδουν (τον ιό) σε εκατοντάδες άλλους» καταγγέλλεται σε έναν λογαριασμό στο Twitter, το @Shut_downAmazon, που έχει μόλις δημιουργηθεί.
«Οι κατηγορίες είναι αβάσιμες» αντέδρασε η Amazon σε ένα δελτίο τύπου προς το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Έχουμε λάβει έκτακτα μέτρα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ανθρώπων, απολυμαίνοντας τους χώρους τριπλάσιες φορές συχνότερα σε σύγκριση με το σύνηθες, αγοράζοντας εξοπλισμούς ασφαλείας και τροποποιώντας τις διαδικασίες για να εγγυηθούμε τις αποστάσεις ασφαλείας» διαβεβαιώνει ο όμιλος.
Στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ, εργαζόμενοι της πλατφόρμας Instacart αναμένεται, επίσης σήμερα, να ξεκινήσουν απεργία με αιτήματα μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερες οικονομικές συνθήκες.
Θα σταματήσουν την εργασία τους εωσότου «όλα τους τα αιτήματα ικανοποιηθούν» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης Gig Workers Collective.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης