Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία - Κορωνοϊός: Μείωση των νέων κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο - 44 νέα

Σερβία - Κορωνοϊός: Μείωση των νέων κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο - 44 νέα
Ο αριθμός των 44 κρουσμάτων σήμερα 30/3, είναι 2 φορές μικρότερος από χθες 29/3 και 3 φορές μικρότερος από προχθές
Σημαντική μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού σημειώθηκε στη Σερβία το τελευταίο εικοσιτετράωρο, καθώς, από εχθές 29/3, στις 15:00 η ώρα μέχρι σήμερα 30 Μαρτίου, την ίδια ώρα επιβεβαιώθηκαν 44 νέα κρούσματα, αριθμός που είναι δύο φορές μικρότερος απ ότι εχθές και τρεις φορές μικρότερος απ' ότι προχθές.
Ταυτόχρονα, όπως αναφέρθηκε στην τακτική συνέντευξη Τύπου, εξετάστηκαν 622 νέα δείγματα αριθμός σχεδόν τριπλάσιος απ' ότι τις προηγούμενες ημέρες.
Ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον νέο ιό έφτασε τους 785 εκ των οποίων οι 62 είναι διασωληνωμένοι.
Η θνητότητα διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα αφού κατέληξαν σήμερα άλλοι τρεις ασθενείς ανεβάζοντας στους 16 τους νεκρούς από τον Covid-19.
Μεταξύ αυτών που απεβίωσαν είναι και ο 71 ετών Επίσκοπος του Valjevo Milutin ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον ιό πριν από δέκα ημέρες, όπως και δύο ιερείς με τους οποίους συλλειτουργούσε σε ναούς της Επισκοπής του.
Ο επικεφαλής της επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας επιδημιολόγος Predrag Kon χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι υπήρξε σήμερα μείωση των νέων κρουσμάτων υπογράμμισε ωστόσο ότι είναι ακόμη νωρίς για να βγουν συμπεράσματα η να προκληθεί εφησυχασμός.
Ανέφερε ότι χρειάζεται να τηρούνται οι περιορισμοί στην κυκλοφορία διότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξη της νόσου στην Σερβία.
Ο υπουργός 'Αμυνας της Σερβίας Alexandar Vulin ανακοίνωσε σήμερα, ότι βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 εννέα στρατιώτες οι οποίοι υπηρετούσαν στα βόρεια σύνορα της χώρας και είχαν έρθει σε επαφή με επαναπατρισθέντες πολίτες της Σερβίας.
'Αλλοι 642 στρατιώτες που ήρθαν σε επαφή με φορείς της νόσου τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα, ανέφερε ο Vulin.
Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν τα οικονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε ή θα προκαλέσει στο μέλλον η πανδημία.
Όπως ανήγγειλε χθες βράδυ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Alexandar Vucic σε συνέντευξη του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, δεν θα γίνει καμία περικοπή στους μισθούς στο δημόσιο ενώ θα επιδοτηθεί από το κράτος σε σημαντικό ποσοστό η μισθοδοσία στον ιδιωτικό τομέα για όλους τους εργαζόμενους και γι αυτούς που συνεχίζουν να δουλεύουν αλλά και για εκείνους που έπαψαν να εργάζονται εξαιτίας της πανδημίας.
Ο Vucic ανέφερε ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο να δοθεί σε όλους του ενήλικες πολίτες βοήθημα 12.000 δηναρίων (100 ευρώ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης