Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η έγκλειστη Merkel κάλεσε πυροσβέστη και εκείνος της έκλεισε το τηλέφωνο νομίζοντας πως είναι φάρσα

tags :
Γερμανία: Η έγκλειστη Merkel κάλεσε πυροσβέστη και εκείνος της έκλεισε το τηλέφωνο νομίζοντας πως είναι φάρσα
Η καγκελάριος έμαθε ότι οι πυροσβέστες μετά από ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού, μπήκαν οικειοθελώς σε καραντίνα στην υπηρεσία τους επί 2 εβδομάδες, για να παραμείνουν μάχιμοι
Όταν ο πυροσβέστης Andre Muschvik σήκωσε το τηλέφωνο και μια κυρία του είπε πως είναι η καγκελάριος, πίστεψε ότι είναι φάρσα και απλώς το έκλεισε, διατηρώντας κάθε επίπεδο ευγένειας ωστόσο.
Αλλά η Angela Merkel δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και ξαναπήρε.
Η καγκελάριος Merkel σίγουρα δεν θα είχε φανταστεί ότι θα της κλείσουν το τηλέφωνο, όταν θα καλούσε εθελοντή πυροσβέστη προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την υπηρεσία που προσέφερε αυτός και οι συνάδελφοί του στην μικρή πόλη Μπέργκεν, την πρωτεύουσα του μεγαλύτερου γερμανικού νησιού Ρίγκεν.
Την περασμένη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα, περίπου 200 χιλιόμετρα βορείως του Βερολίνου, στο κέντρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Μπέργκεν  ο Andre Muschvik  απάντησε μεν όταν χτύπησε το τηλέφωνο, αλλά πίστεψε, σύμφωνα με την εφημερίδα "Nordkurier", ότι επρόκειτο για φάρσα  τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού.
Όπως γράφει η εφημερίδα, είπε ευγενικά αλλά αποφασιστικά ότι δεν ήταν επί του παρόντος διαθέσιμος για τέτοια αστεία. Και έκλεισε αμέσως το τηλέφωνο.
Αλλά η καγκελάριος Merkel δεν παραιτήθηκε από την προσπάθεια.
Προσπάθησε και δεύτερη φορά.
Μέσω του γραφείου Τύπου της καγκελαρίας, ειδοποίησε ότι  ήθελε πραγματικά να μιλήσει με τους πυροσβέστες της εκλογικής της περιφέρειας, αφού από το 1990 εκλέγεται βουλευτής της συγκεκριμένης περιφέρειας με τους περίπου 241.000 ψηφοφόρους.
Αυτή τη φορά όταν χτύπησε το τηλέφωνο ολόκληρη η πυροσβεστική ομάδα ήταν συγκεντρωμένη και ο εν λόγω πυροσβέστης αισθάνθηκε ανακουφισμένος που θα μπορούσε να επανορθώσει την «αγένειά»του.
Αλλά τι ήθελε να του πει η καγκελάριος;
Σύμφωνα με την "Ostsee-Zeitung" η καγκελάριος είχε μάθει ότι οι άνδρες της πυροσβεστικής μετά από ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού είχαν εγκατασταθεί οικειοθελώς στην πυροσβεστική υπηρεσία επί δύο εβδομάδες χωρίς φίλους και οικογένεια.
Ο λόγος;
Ήθελαν να είναι έτοιμοι για δράση ανά πάσα στιγμή, μιας και η εκεί πυροσβεστική υπηρεσία τους είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα  έκτακτης ανάγκης και διάσωσης στο μεγαλύτερο νησί της Γερμανίας.
Η Merkel είπε στους πυροσβέστες ότι τους θεωρεί πολύ σπουδαίους και υποδειγματικούς.
Στη συνέχεια, μιλώντας από την καραντίνα στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται,  τους είπε  ότι και το δικό της πρώτο τεστ ήταν ευτυχώς αρνητικό και εκκρεμεί το δεύτερο, όπως διηγήθηκε  ο Muschvik στη "Nordkurier".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης