Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βιρτζίνια (ΗΠΑ): Σε καραντίνα ως τις 10 Ιουνίου, θέτει την πολιτεία ο κυβερνήτης P. Murphy

Βιρτζίνια (ΗΠΑ): Σε καραντίνα ως τις 10 Ιουνίου, θέτει την πολιτεία ο κυβερνήτης P. Murphy
Η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να κλιμακωθεί εντός 2 εβδομάδων σε Ουάσιγκτον, DC, Βιρτζίνια και Μέριλαντ - Δεν θέλουμε να γίνουμε Ν. Υόρκη δηλώνουν οι κυβερνήτες
Μία ακόμη πολιτεία των ΗΠΑ, η Βιρτζίνια, θέτει τους κατοίκους της σε καραντίνα από σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου, μέχρι και τις 10 Ιουνίου καθώς αυτό θεωρούν οι ειδικοί ως το πλέον ενδεδειγμένο και περισσότερο ασφαλές χρονικό διάστημα περιορισμού της επιδημίας.
Όπως διαβεβαίωσε ο κυβερνήτης Phil Murphy η εντολή είναι αυστηρή και τσουχτερά πρόστιμα θα περιμένουν τους παραβάτες καθώς όπως τόνισε, «οι γιατροί λένε ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα μπορούσε να κλιμακωθεί εντός δύο εβδομάδων στην περιφέρεια Ουάσιγκτον, DC, Βιρτζίνια και Μέριλαντ, όπου θα μπορούσε να ακολουθήσει την πορεία της Νέας Υόρκης, κάτι που δεν επιθυμεί κανένας κυβερνήτης», όπως επιβεβαίωσε και ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Larry Hogan.
Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης του Βερμόντ Phil Scott διέταξε κάθε μορφή χώρων φιλοξενίας, ξενοδοχεία, μοτέλς, Airbnb και κάμπινγκς να αναστείλουν τις εργασίες τους από σήμερα Δευτέρα 30/3, ακόμη και τις online διαφημίσεις τους, μέχρι νεοτέρας όπως αναφέρει το CNN.
Σε συνέντευξή του μάλιστα ο κυβερνήτης Scott δήλωσε, πως, «Αν δεν χρειάζεται να έρθετε στο Βερμόντ, παρακαλώ μην το κάνετε. Πρόκειται για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, η οποία αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα».
Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo απηύθυνε σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου, ισχυρή έκκληση για βοήθεια προς τους επαγγελματίες υγείας άλλων πολιτειών, να μεταβούν στην πολιτεία του και να βοηθήσουν το υπερφορτωμένο σύστημα υγείας λόγω του νέου κορωνοϊού, που έχει ήδη σκοτώσει πάνω από 1.200 ανθρώπους.
«Σας παρακαλώ, ελάτε τώρα να μας βοηθήσετε στη Νέα Υόρκη», είπε ο Cuomo κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων σε ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο που έχει στηθεί στο συνεδριακό κέντρο Jacob Javits στο Μανχάταν.
«Χρειαζόμαστε βοήθεια».
Ο κυβερνήτης τόνισε πως 66.497 άνθρωποι εξετάστηκαν ως σήμερα 30 Μαρτίου και βρέθηκαν θετικοί στον ιό στην Νέα Υόρκη, 7.000 περισσότεροι από χθες Κυριακή 29/3, και πως 1.218 Νεοϋορκέζοι έχουν πεθάνει από τον ιό, μια αύξηση από τους 965 θανάτους που σημειώθηκαν ως χθες.
Απηύθυνε έκκληση για ενότητα και διακομματική συνεργασία στην μάχη κατά του ιού.
Υποσχέθηκε πως οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας της Νέας Υόρκης θα ανταποδώσουν τη χάρη, προσφέροντας βοήθεια σε άλλα μέρη της χώρας που ίσως χρειαστούν βοήθεια στο μέλλον.
«Σε αυτή την κατάσταση δεν υπάρχουν κόκκινες και μπλε πολιτείες, δεν υπάρχουν κόκκινα και μπλε θύματα.
Είναι κόκκινα, άσπρα και μπλε.
Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις», είπε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hopkins, τα συνολικά κρούσματα στις ΗΠΑ έφτασαν τα 153.246 και οι θάνατοι τους 2.828 εκ των οποίων οι 790 εντοπίζονται στην Νέα Υόρκη.
Image

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/USDAILY.png?itok=3GF9yk8s
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης