ΗΠΑ: Η FDA ενέκρινε τη χρήση χλωροκίνης και υδροξυχλωροκίνης για τον κορωνοϊό

ΗΠΑ: Η FDA ενέκρινε τη χρήση χλωροκίνης και υδροξυχλωροκίνης για τον κορωνοϊό
ΗΠΑ: Η FDA ενέκρινε τη χρήση χλωροκίνης και υδροξυχλωροκίνης για την Covid-19
Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε, τη χορήγηση μόνο στα νοσοκομεία κατά της Covid-19 χλωροκίνης και υδροξυχλωροκίνης, θεραπείες που χρησιμοποιούνται κατά της ελονοσίας, στις οποίες ο πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump εναποθέτει πολλές ελπίδες για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού.
Σε ανακοίνωσή του, το αμερικανικό υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η FDA έδωσε το πράσινο φως για τη διανομή και συνταγογράφηση των θεραπειών αυτών από τους γιατρούς στους εφήβους και τους ενήλικες που νοσηλεύονται διότι έχουν προσβληθεί από Covid-19, με προσαρμοσμένο τρόπο, στην περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμη ή εφικτή μια κλινική δοκιμή.
Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε εξυμνήσει στις 24 Μαρτίου την αξία αυτού του φαρμάκου.
«Υπάρχουν πολλές πιθανότητες αυτό να μπορέσει να έχει τεράστιο αντίκτυπο.
Θα ήταν μάννα εξ ουρανού, αν αυτό τα πήγαινε καλά», είχε δηλώσει.
Ένας Γάλλος γιατρός, ο καθηγητής D. Raul υπερασπίζεται τη θεραπεία αυτή και έχει προχωρήσει σε έρευνες, οι οποίες δεν έχουν πείσει εντελώς την επιστημονική κοινότητα.
Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές έχουν προειδοποιήσει το ευρύ κοινό ότι δεν θα πρέπει να λαμβάνει μόνο του φάρμακα. Ένας κάτοικος της Αριζόνα, στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ, ο οποίος είχε καταναλώσει φωσφορική χλωροκίνη, η οποία χρησιμοποιείται για τα ενυδρεία, πέθανε εξαιτίας αυτού.
Δύο αμερικανικοί ιατρικοί οργανισμοί, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NHI) και η Αρχή για την Έρευνα-Ανάπτυξη στον τομέα της Βιοϊατρικής (Barda), εργάζονται πάνω σε κλινικές δοκιμές. Μια δοκιμή, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του καθηγητή Raul, με υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη (ένα αντιβιοτικό) θα ξεκινήσει σύντομα στη Νέα Υόρκη.
Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει περισσότερα από 164.000 κρούσματα και 2.500 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Johns Hopkins

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS