Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Πάνω από 2.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού – Συστάσεις για αποφυγή ταξιδιών σε 73 κράτη

tags :
Ιαπωνία: Πάνω από 2.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού – Συστάσεις για αποφυγή ταξιδιών σε 73 κράτη
Ταξιδιωτικές οδηγίες για ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα, Νότια Κορέα και Ηνωμένο Βασίλειο
Τα 2.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ξεπέρασε η Ιαπωνία, με τη κυβέρνηση να απευθύνει συστάσεις στους Ιάπωνες να αποφεύγουν τα ταξίδια προς τουλάχιστον 73 κράτη, τα οποία αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο του πλανήτη.
Νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε διάφορες επαρχίες (Φουκούι, Καγκάουα, Τοκουσίμα κ.ά.) ενώ επιβεβαιώθηκε ότι έχουν μολυνθεί τουλάχιστον ένας γιατρός κι ένα μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομείο στο Τόκιο αφιερωμένο στην έρευνα για την αντιμετώπιση του καρκίνου.
Την ίδια στιγμή, ο ΥΠΕΞ της Ιαπωνίας ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση συστήνει πλέον στους Ιάπωνες πολίτες να μην ταξιδεύουν σε 73 χώρες και περιοχές, ή το ένα τρίτο των χωρών του πλανήτη, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για να αποτρέψει την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας του κορονοϊού.
Το υπουργείο εξέδωσε ταξιδιωτικές οδηγίες «επιπέδου 3» για τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και τη Βρετανία, μεταξύ άλλων, που προστέθηκαν στις 20 και πλέον χώρες, κυρίως στην Ευρώπη, για τις οποίες είχε προχωρήσει στην ίδια κίνηση τις τελευταίες εβδομάδες.
Παράλληλα, εξετάζεται να απαγορευθεί η είσοδος στην επικράτεια για τους μη Ιάπωνες ταξιδιώτες από αυτά τα κράτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης