Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Αν κερδίσουμε τη μάχη της υγείας έως τα τέλη Μαΐου, τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Αν κερδίσουμε τη μάχη της υγείας έως τα τέλη Μαΐου, τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα
Δεν έχει χαθεί ακόμα η τουριστική χρονιά υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης
Τη θέση ότι αν η χώρα κερδίσει τη μάχη της υγείας έως τα τέλη Μαΐου, τότε τα πράγματα μπορεί να πάνε καλύτερα από ότι νομίζουμε σήμερα, διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Η καλή διαχείριση που ακολουθεί η χώρα μας, με τα μέτρα που έχει λάβει, για τον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού μπορεί να οδηγήσει σε θετική επίπτωση στην οικονομία λόγω της βελτίωσης της εικόνας μας» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Γεωργιάδης.
«Αν όλα πάνε καλά και κερδίσουμε τη μάχη της υγείας, μέχρι το τέλος Μαΐου, τότε τα πράγματα μπορεί να πάνε πολύ καλύτερα από ότι νομίζουμε» είπε ο  υπουργός, αναφέροντας πως αυτό μπορεί να μας οδηγήσει να μην χαθεί η τουριστική χρονιά καθώς η χώρα μας θα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου.
«Τότε ενδεχομένως να ανακύψει ένα νέο ζήτημα.
Ότι θα θέλουν να έρθουν οι τουρίστες στη χώρα μας και θα έχουμε εμείς ενδοιασμούς για να μην ξεκινήσει ένας νέος κύκλος κρίσης στην υγεία.
Γι’ αυτό, εμείς θέλουμε να βάλουμε τα rapid test, για την ανίχνευση του κορωνοϊού σε όλες τις εισόδους της χώρας και για τους τουρίστες και για εμάς» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος επεσήμανε ότι μεγάλος επενδυτικός όμιλος που έχει στόχο να πραγματοποιήσει σημαντική τουριστική επένδυση στη χώρα μας αλλά σταμάτησε λόγω της κρίσης στην υγεία, επικοινώνησε πρόσφατα μαζί του και του εξέθεσε την πρόθεση, μόλις αρθούν τα μέτρα για την καραντίνα, να προχωρήσει άμεσα η αδειοδότηση.
Όπως είπε, αυτό που του γνωστοποιήθηκε από την εταιρεία είναι ότι ακόμη και το Μάιο, αν προχωρήσει η αδειοδότηση, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες προκειμένου να προλάβει να λειτουργήσει το ταχύτερο η επένδυση, ακόμη και φέτος.
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη ότι θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα δεύτερο πακέτο μέτρων που θα αφορά στην επανεκκίνηση της οικονομίας και επανέλαβε ότι αυτή η κρίση έχει το χαρακτήρα του μαραθώνιου, σημειώνοντας ότι πρέπει να δοθεί χρόνος και στην Ευρώπη για τα μέτρα που θα λάβει και όπως σημείωσε «αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω στο τι ξοδεύουμε και τι υποσχόμαστε».
«Πάντως δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κάποιος για σφιχτοχέρηδες.
Δεν είναι εποχή για λιτότητα αλλά για να ξοδευτούν χρήματα.
Σκοπός είναι να αποφύγουμε να εκτροχιαστούμε διότι θα έχουμε να διαχειριστούμε και μία κρίση χρέους μαζί με την κρίση της υγείας» είπε ο κ.Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS