Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Απομακρύνθηκε από τα ιστορικά χαμηλά ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάρτιο 2020 - Στις 52 μονάδες ο δείκτης PMI

Κίνα: Απομακρύνθηκε από τα ιστορικά χαμηλά ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάρτιο 2020 - Στις 52 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο κλάδος υπηρεσίως κατέγραψε «άλμα» στις 51,8 μονάδες, έναντι 30,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα
Σε θετικό έδαφος επέστρεψε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κίνα τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (31/3) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, μετά τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα στα οποία είχε υποχωρήσει τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο ενισχύθηκε στις 52 μονάδες, έναντι 35,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που είχε αποτελέσει το χαμηλότερο επίπεδο από το 2004, όταν και είχε ξεκινήσει η καταγραφή των σχετικών στοιχείων από την Υπηρεσία.
Μάλιστα, τα στοιχεία ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η άνοδος του δείκτη θα περιοριστεί στις 44,8 μονάδες.
Ο υποδείκτης παραγωγής διαμορφώθηκε στις 54,1 μονάδες, έναντι 27,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης νέων παραγγελιών από το εξωτερικό αυξήθηκε στις 46,4 μονάδες, έναντι 28,7 μονάδων τον Φεβρουάριο.
Ωστόσο, η Υπηρεσία διευκρίνισε ότι τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν την επανέναρξη της δραστηριότητα, η οποία είχε «παγώσει» τον Φεβρουάριο, και δεν υποδεικνύει ότι η οικονομική δραστηριότητα της Κίνας έχει επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα.
Παράλληλα, μεγαλύτερο ήταν το «άλμα» που σημείωσε ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας του κλάδου υπηρεσιών στη χώρα για τον ίδιο μήνα, και συγκεκριμένα στις 51,8 μονάδες, έναντι 30,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Ωστόσο, ο κλάδος που σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη σε μηνιαία βάση ήταν αυτός των κατασκευών, καθώς ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 55,1 μονάδες, έναντι 28,5 μονάδων τον Φεβρουάριο του 2020.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο σύνθετος δείκτης PMI να επιστρέψει πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, και συγκεκριμένα στις 53 μονάδες, έναντι 28,9 μονάδων προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης