Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αμετάβλητο στο 5% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα τον Μάρτιο του 2020

Γερμανία: Αμετάβλητο στο 5% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα τον Μάρτιο του 2020
Ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων αυξήθηκε κατά 36 χιλ. άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα
Σταθερό παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανί τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (31/3) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παρέμεινε αμετάβλητο σε μηνιαία βάση, στο 5%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή αύξηση στο 5,1%
Ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων αυξήθηκε κατά 36 χιλ. άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οριακή ήταν η μηνιαία πτώση στον αριθμό των ανέργων.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν κατά -2% τον Φεβρουάριο του 2020, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πτώσης -0,9% τον Ιανουάριο, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -1,5%.
Εάν εξαιρεθεί ο τομέα πετρελαίου, η ετήσια πτώση για τις τιμές εισαγωγών διαμορφώνεται στο -1,5% έχοντας παραμείνει αμετάβλητος σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο του 2020.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν κατά -0,9% έναντι πτώσης -0,4% τον Ιανουάριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης