Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Η επόμενη ημέρα στην οικονομία, θα εξαρτηθεί από το τι κάνουμε σήμερα

Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Η επόμενη ημέρα στην οικονομία, θα εξαρτηθεί από το τι κάνουμε σήμερα
Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση, εάν αφήσουμε την κρίση να βαθύνει υποστήριξε ο κ.Δραγασάκης
Τη θέση ότι «η επόμενη ημέρα για την ελληνική οικονομία, μετά τον κορωνοϊό, θα εξαρτηθεί από το τι κάνουμε σήμερα» διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκης, ο οποίος επεσήμανε πως «εάν αφήσουμε την ύφεση να βαθύνει, δεν την περιορίσουμε και αυτή γίνει ανεξέλεγκτη, τότε η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη».
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Δραγασάκης αναφέρθηκε ειδικότερα στην ΠΝΠ «που προβλέπει “μισό μισθό για μισή εργασία” για τους επόμενους μήνες» θεωρώντας πως αυτή «εκλαμβάνεται από πολλές επιχειρήσεις ως “σήμα” γενικευμένων μειώσεων και απολύσεων» και «ορισμένοι, μάλιστα, έχουν αρχίσει και ψιθυρίζουν, δήθεν για λόγους ισονομίας, για μειώσεις μισθών και στο Δημόσιο».
«Αυτές οι λογικές, όχι δεν αντιμετωπίζουν, αλλά βαθαίνουν την ύφεση.
Κάποιοι σε αυτήν τη συγκυρία θεωρούν ότι βρήκαν τη “χρυσή ευκαιρία” να ξαναγράψουν το εργατικό δίκαιο, το οποίο, αντίθετα, πρέπει να περιφρουρηθεί» είπε ο κ.Δραγασάκης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να καλύψει σημαντικό ποσοστό του μισθού κάθε εργαζόμενου, όπως κάνουν άλλες χώρες, «αντί για τα – λίγα - 800 ευρώ».
Ο κ.Δραγασάκης είπε πως τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τη ρευστότητα στην οικονομία «δεν είναι επαρκή».
«Σε τέτοιες κρίσεις γίνεται ακόμη πιο φανερό πόσο χρειάζονται θεσμοί όπως η Αναπτυξιακή Τράπεζα, την οποία ιδρύσαμε το 2019»
Άμεσα χρειάζεται να θεσπιστεί το πλαίσιο για τις μικροπιστώσεις, το νομοσχέδιο για τις οποίες παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την 7η Ιουλίου» είπε ο κ.Δραγασάκης, ο οποίος χαρακτήρισε επιτακτική την έκδοση ευρωομολόγου και σημείωσε ότι χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη, μετά την κρίση, ημέρα και να αποτραπεί «μια νέα γενιά λουκέτων, ανεργίας και φτωχοποίησης».
«Αν σήμερα ξοδέψουμε λιγότερα απ' όσα πρέπει για την αντιμετώπιση της κρίσης, θα το «πληρώσουμε» την επόμενη ημέρα» είπε ο κ.Δραγασάκης, επισημαίνοντας ότι με τη σημερινή κρίση «ένας κόσμος καταρρέει και ένας νέος κόσμος διαμορφώνεται» και πως «το διακύβευμα είναι αν τη νέα σελίδα θα γράψουν οι δυνάμεις που θα καλούν για νέα λιτότητα ή οι δυνάμεις που θα καλούν για βιώσιμη ανάπτυξη και αλληλεγγύη».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS