Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία για επικείμενες αναταραχές στη νότια Ιταλία - Βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας η εκτόξευση της ανεργίας

tags :
Ανησυχία για επικείμενες αναταραχές στη νότια Ιταλία - Βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας η εκτόξευση της ανεργίας
Υπήρξαν αναφορές για οργανωμένες συμμορίες που λειτουργούν στο νότιο τμήμα της χώρας και χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για να σχεδιάσουν επιδρομές στις επιχειρήσεις
Ενδείξεις για κοινωνικές αναταραχές στις μεγάλες δυτικές πόλεις τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η εκτόξευση της ανεργίας θα μπορούσε να εξελιχθεί σε βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας, όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ωστόσο, η Ιταλία είναι η χώρα που παρουσιάζει τις περισσότερες πιθανότητες για κοινωνικές αναταραχές.
Η χώρα παρουσιάζει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από τον κορωνοϊό, ένα υπερφορτωμένο νοσοκομειακό σύστημα, μια οικονομική ύφεση και υψηλή ανεργία.
Μοιάζει πολύ με τη Βενεζουέλα...
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Bloomberg, η Ιταλία έχει καλέσει τον στρατό τις τελευταίες εβδομάδες για να επιβάλει την καραντίνα σε ολόκληρη τη χώρα.
Υπήρξαν επίσης αναφορές για οργανωμένες συμμορίες που λειτουργούν στο νότιο τμήμα της χώρας και χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για να σχεδιάσουν επιδρομές στις επιχειρήσεις.
Είναι ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο για τους Ιταλούς αξιωματούχους να αποτρέψουν κοινωνικές αναταραχές:
«Πρέπει να δράσουμε γρήγορα, περισσότερο από γρήγορα», δήλωσε ο δήμαρχος του Παλέρμο, Leoluca Orlando επισημαίνοντας ότι «η αναστάτωση μπορεί να μετατραπεί σε βία».
Ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας, Roberto Speranza, ανακοίνωση την επέκταση του lockdown για τέταρτη εβδομάδα, ενώ συνέστησε την επέκταση του και για το Πάσχα.


«Η δυσφορία και η κακουχία αυξάνονται και καταγράφουμε ανησυχητικές αναφορές διαμαρτυρίας και θυμού που εκμεταλλεύονται εγκληματίες που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν το σύστημα» δήλωσε ο Orlando.
«Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότεροι πόροι εξαντλούνται.
Οι λίγες αποταμιεύσεις των ανθρώπων εξαντλούνται, κάτι που σημαίνει ότι θα προκύψουν κοινωνικοοικονομικά ζητήματα».
Το νοτιότερο τμήμα της χώρας έχει την υψηλότερη ανεργία.
Ήδη έχουν καταγραφεί περιστατικά κοινωνικής αναταραχής, καθώς άνθρωποι χωρίς χρήματα κάνουν επιδρομές σε σούπερ μάρκετ.
Σε άλλες πόλεις της Σικελίας, οι ντόπιοι έχουν εκφοβίσει ιδιοκτήτες καταστημάτων για δωρεάν φαγητό.
Η περιοχή φιλοξενεί εκατομμύρια ανθρώπους που θα μπορούσαν να βρεθούν εβδομάδες μακριά από τις σοβαρές κοινωνικές αναταραχές.
«Φοβάμαι ότι οι ανησυχίες που απασχολούν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού -για την υγεία, το εισόδημα, το μέλλον- θα μετατραπούν σε θυμό και μίσος αν συνεχιστεί αυτή η κρίση», δήλωσε ο Giuseppe Provenzano, Ιταλός υπουργός εποπτείας των νότιων περιοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης