Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Πέντε λόγοι για τους οποίους η εξάπλωση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ μπορεί να αποδειχθεί χειρότερη σε σχέση με την Ιταλία

MarketWatch: Πέντε λόγοι για τους οποίους η εξάπλωση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ μπορεί να αποδειχθεί χειρότερη σε σχέση με την Ιταλία
Η αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ είναι πιθανό να καταγράψει επιβράδυνση στα τέλη Απριλίου
Η εξάπλωση του COVID-19 στις ΗΠΑ επιταχύνεται και η θνησιμότητα αυξάνεται, γεγονός που τοποθετεί τη χώρα σε δυνητικά χειρότερη τροχιά σε σχέση με την Ιταλία, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της η Morgan Stanley.
Ο αναλυτής βιοτεχνολογίας, Matthew Harisson, δήλωσε ότι αναμένει νέα επέκταση των περιοριστικών μέτρων από τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump, μέχρι τον Μάιο.
Οι νέες προβλέψεις του Harisson κάνουν λόγο για 570.000 κρούσματα μέσα σε περίπου 20 μέρες, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις του στα 200.000 κρούσματα.
Η ανησυχία του αφορά το γεγονός ότι ενώ το πρώτο κύμα κρουσμάτων θα καταγράψει επιβράδυνση στα τέλη Απριλίου, οι ΗΠΑ θα δεχθούν πλήγμα από ένα «δεύτερο κύμα», το οποίο θα προέρχεται από τις κεντρικές περιοχές.
«Αυτή η νέα πρόβλεψη εξακολουθεί να λαμβάνει υπόψιν περισσότερους κοινωνικούς περιορισμούς και συνεχή αύξηση των εξετάσεων», αναφέρει ο κ. Harisson, προεοδποιώντας παράλληλα ότι ενώ η κατάσταση στις ακτές της χώρας θα κορυφωθεί στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, στο εσωτερικό της χώρας εμφανίζονται τώρα σημάδια νέας έξαρσης».
«Υπάρχει επίσης κίνδυνος η κορύφωση για το δεύτερο κύμα στις ΗΠΑ να καθυστερήσει, ή να προκληθεί μία επεναμόλυνση των παράκτιων πόλεων», πρόσθεσε ο αναλυτής βιοτεχνολογίας.
Ο ίδιος ανέφερε πέντε δυναμικές που υποδεικνύουν ότι οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με μία ευρεία και επιταχυνόμενη εξάπλωση, πιθανώς χειρότερη σε σχέση με την Ιταλία.

1. Τα κρούσματα στις ΗΠΑ αυξάνονται με ταχύτερους ρυθμούς
Οι ΗΠΑ πλέον έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων μεταξύ όλων των χωρών, ενώ ο ρυθμός ανόδου είναι μεταξύ των υψηλότερων παγκοσμίως και καταγράφει μεγαλύτερη επιτάχυνση σε σχέση με την Ιταλία, εάν προσαρμόσουμε την έναρξη των αντίστοιχων κρουσμάτων.

2. Η θνησιμότητα στις ΗΠΑ δεν επιβραδύνεται παρά τα περιοριστικά μέτρα
Η θνησιμότητα στις ΗΠΑ καταγράφει εκθετική αύξηση, σε ελαφρώς χαμηλότερη κλίση συγκριτικά με την Ιταλία, πριν ακακοινώσει τα περιοριστικά μέτρα. Οι υπόλοιπες χώρες είχαν καταφέρει να επιβραδύνουν την εκθετική αύξηση μετά τα lockdowns.

3. Τα νέα κρούσματα αυξάνονται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τις ικανότητες εξετάσεων
Τα ποσοστά των τεστ που είναι θετικά εξακολουθούν να είναι υψηλότερα στις ΗΠΑ, καθως τα κρούσματα αυξάνονται ταχύτερα σε σχέση με τα τεστ, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ στερούνται επαρκούς ικανότητας δοκιμών.

4. Η αύξηση των κρουσμάτων στις "περιοχές-επίκεντρα" είναι μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες
Η αύξηση των νέων κρουσμάτων στις πολιτείες των ΗΠΑ που προκύτπουν ως "επίκεντρα" του ιού πραγματοποιείται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με άλλες χώρες, γεγονός που υποδηλώνει ότι η επτάχυνση των νέων κρουσμάτων μπορεί να συνεχιστεί. Στις πολιτείες αυτές περιλαμβάνονται η Νέα Υόρκη, η Φλόριντα, η Λουιζιάνα, το Ιλλινόις και το Μίσιγκαν.

5. Τα μέτρα περίορισμού παραμένουν λιγότερο αυστηρά σε σχέση με εκείνα των άλλων χωρών
Τα περιοριστικά μέτρα των ΗΠΑ είναι λιγότερα σε σχέση με την Ιταλία ή την Κίνα. Η Ιταλία παρουσιάζει σταθεροποίηση και πλέον είναι πιθανό να φτάσει στο ανώτατο σημείο περίπου 15 ημέρες μετά την Κίνα. Αυτό αντιπροσωπεύει μία αναλογία χρόνου προς ανώτατο σημείο δύο φορές μεγαλύτερη σε σχέση με την Κίνα και τρεις φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τη Νότια Κορέα.

«Με την τάση στις ΗΠΑ να είναι δυνητικά χειρότερη σε σχέση με την Ιταλία, αναμένουν περισσότερα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος», τονίζει ο κ. Harisson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης