Βρετανία: Ο κορωνοϊός στέλνει σε ιστορικά υψηλά τις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ

Βρετανία: Ο κορωνοϊός στέλνει σε ιστορικά υψηλά τις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ
Βρετανία: Σε ιστορικά υψηλά οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο 
Οι πωλήσεις στα βρετανικά σουπερ μάρκετ ανήλθαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα τον Μάρτιο 2020, εξαιτίας της φρενίτιδας των καταναλωτών να στοκάρουν εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων περιορισμού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Kantar που δημοσιεύθηκε σήμερα (31/3), οι πωλήσεις κατέγραψαν άλμα σχεδόν 21% για τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 22 Μαρτίου, όπως διευκρίνισε η Kantar, με τα «νοικοκυριά να κάνουν τα ψώνια τους λίγο πιο συχνά και να αγοράζουν λίγο περισσότερο», με αύξηση κατά 22% σε ετήσια βάση της πώλησης αλκοολούχων ποτών, «δεδομένου ότι ήταν κλειστές οι παμπ και τα εστιατόρια».
Τις τελευταίες 12 εβδομάδες, οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση 7,6%, «με τον ρυθμό αύξησης να είναι ο ταχύτερος εδώ και μια δεκαετία».
«Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν ασυνήθιστες και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης άλλαξαν σε βάθος την καθημερινή μας ζωή», ενώ «οι εταιρίες διανομής και οι υπάλληλοί τους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή» λόγω της απειλής του κορωνοϊού, σχολίασε ο Φρέιζερ ΜακΚέβιτ, στέλεχος της Kantar, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες έφθασαν τα 10,8 δισ. λίρες ξεπερνώντας αυτές που καταγράφονται τα Χριστούγεννα, την εποχή με τη μεγαλύτερη κίνηση του χρόνου, πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS