Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Huawei προειδοποιεί τις ΗΠΑ: Η Κίνα θα απαντήσει με αντίμετρα

tags :
H Huawei προειδοποιεί τις ΗΠΑ: Η Κίνα θα απαντήσει με αντίμετρα
Tο Πεκίνο θα ανταποδώσει τα χτυπήματα η Huawei, εμποδίζοντας την πώληση αμερικανικών προϊόντων στην Κίνα, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας
Τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προειδοποίησε ο τηλεπικοινωνιακός γίγαντας Huawei πως η Κίνα προτίθεται να απαντήσει στους περιορισμούς που έχουν τεθεί στην εταιρεία με ισχυρά αντισταθμιστικά μέτρα.
Οι ιθύνοντες της εταιρείας δήλωσαν πως το 2020 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, με ραγδαία πτώση στις πωλήσεις, λόγω του εμπορικού πολέμου που διεξάγουν οι ΗΠΑ.
Ωστόσο, όπως ανέφεραν, το Πεκίνο θα μπορούσε να ανταποδώσει τα χτυπήματα, εμποδίζοντας την πώληση αμερικανικών προϊόντων στην Κίνα.
«Η κινεζική κυβέρνηση δεν θα είναι θεατής στην κατάφωρη αδικία που βιώνει η Huawei» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Eric Xu, προσθέτοντας:
«Η κινεζική κυβέρνηση δεν θα απαγόρευε ποτέ τη χρήση του δικτύου 5G, εφόσον το παρείχαν αμερικανικές εταιρείες».
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως οι ΗΠΑ ισχυρίζονται πως η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Huawei για κατασκοπεία, μια κατηγορία που ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος απορρίπτει μετά βδελυγμίας.
Η Ουάσιγκτον ενέταξε τη Huawei σε μια μαύρη λίστα τον περασμένο Μάιο, επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφάλειας, περιορίζοντας τις πωλήσεις των προϊόντων της.
Επίσης, η κυβέρνηση Trump ετοιμάζει και άλλα μέτρα.
Πηγή ανέφερε ότι πρόκειται να αλλάξει η νομοθεσία έτσι, ώστε να περιοριστούν οι πωλήσεις chips στη Huawei από την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, τη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ συμβολοσειρών στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης