Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μυλωνάς (ΕΤΕ): Προχωρά η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής και το project Frontier

tags :
Μυλωνάς (ΕΤΕ): Προχωρά η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής και το project Frontier
Μυλωνάς (ΕΤΕ): Ισχυρή κεφαλαιακά η Εθνική Τράπεζα - Η οικονομία θα ξεπεράσει το σοκ και προς το τέλος του 2020 θα υπάρξει ανάκαμψη
Την εκτίμηση πως με βάση το καλό σενάριο η κρίση από την πανδημία του κορωνοϊού θα τελειώσει περί τον Μάιο - Ιούνιο με αποτέλεσμα τα δεδομένα να είναι καλύτερα από τον Ιούλιο μα είναι κάπως καλύτερα με αποτέλεσμα να σωθεί ένα μέρος της τουριστικής σεζόν έκανε λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ομίλου για τη χρήση του 2019.
Παράλληλα ο κ. Μυλωνάς ανέφερε πως η οικονομία θα ξεπεράσει το σοκ και προς το τέλος του 2020 θα υπάρξει ανάκαμψη.
Επίσης πρόσθεσε ότι η Εθνική Τράπεζα θα είναι άμεσα δίπλα στις επιχειρήσεις που πλήττονται.
Όπως τονίστηκε η Εθνική Τράπεζα διαθέτει ρευστότητα περίπου 500 εκατ. ευρώ από πιστοδοτικές γραμμές που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από τις επιχειρήσεις.
Η τράπεζα βρίσκεται επίσης και με κεφαλαιακό «μαξιλάρι» ρευστότητας 4,8 δισ. ευρώ, πάνω από τις ελάχιστες απαιτήσεις και επιπλέον στοιχεία ενεργητικού χωρίς επιβαρύνσεις, ύψους 6,6 δισ. ευρώ, και έκθεση στη διατραπεζική μόλις 1,4 δισ. ευρώ.
Αναφερόμενος στο ζήτημα του ΛΕΠΕΤΕ, η διοίκηση της ΕΤΕ ανέφερε πως για τα επόμενα χρόνια η Εθνική Τράπεζα θα επιβαρύνεται με ένα ποσό της τάξεως των 35 – 40 εκατ. ευρώ.
Για το ζήτημα της Εθνικής Ασφαλιστικής τονίστηκε πως συνεχίζεται κανονικά συνεχίζεται η διαδικασία πώλησής της, με την ΕΤΕ να εξετάζει τις προσφορές που έχει λάβει από τους ενδιαφερόμενους, ωστόσο έχουν σχηματιστεί προβλέψεις 500 μονάδων βάσης για την περίπτωση πώλησης της ασφαλιστικής κάτω από τη λογιστική αξία.
Παράλληλα προχωρά κανονικά η διαδικασία για την τιτλοποίηση NPLs άνω των 6 δισ. ευρώ (project Frontier) ώστε να βγει στις αγορές όταν οι συνθήκες ομαλοποιηθούν.
   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης