Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Οι πιθανότητες να αποφύγουμε την πρόσκρουση με ένα αστεροειδή είναι 3.720% προς 1 κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τον κορωνοιό

Rabobank: Οι πιθανότητες να αποφύγουμε την πρόσκρουση με ένα αστεροειδή είναι 3.720% προς 1 κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τον κορωνοιό
Μόνο οι ΗΠΑ είναι σχετικά εγγυημένες καθώς το δολάριο λειτουργεί ως αποθεματικό νόμισμα.... αναφέρει η Rabobank για τις συνέπειες του κορωνοιού
Οι πιθανότητες να αποφύγουμε την πρόσκρουση με ένα αστεροειδή είναι 3.720% προς 1 κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τις συνέπειες του κορωνοιού στην παγκόσμια οικονομία αναφέρει η ολλανδική τράπεζα Rabobank τονίζοντας ότι οι συνέπειες θα είναι πολύ μεγάλες.
Μάλιστα μεταξύ άλλων εστιάζει στο δολάριο το οποίο πέραν των ΗΠΑ που το χρησιμοποιεί ως αποθεματικό νόμισμα, τα άλλα νομίσματα θα αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις.
Για τους επιδημιολόγους στο Imperial College η τρέχουσα κατάσταση είναι μια πρόκληση.
Για να θυμηθούμε, πρώτα απ 'όλα το μοντέλο τους είχαν πει ότι χρειάζεται μόνο να πλύνουμε τα χέρια μας και η αγέλη θα αποκτήσει ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα έναντι του COVID-19 σε αυτό το μοντέλο 250.000 έως 500.000 θα πέθαιναν.
Όμως ο πραγματικός αριθμός των θανάτων είναι πολύ χαμηλότερος 41 χιλιάδες που αντιστοιχούν με τους 30 χιλιάδες νεκρούς από κοινό κρυολόγημα μόνο στις ΗΠΑ.
Πολλοί πλέον βλέποντας τα στοιχεία αναφέρουν ανοίξτε την οικονομία.
Ωστόσο το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, εκτιμάει ότι μέχρι το 2,7% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί ήδη να μολυνθεί, δηλαδή 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι και υπονοώντας ότι ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από συμπτώματα με ή χωρίς πόνο αλλά και το ποσοστό θνησιμότητας COVID-19 είναι πραγματικά πολύ χαμηλό.
Όλοι βασίζονται στην εικασία ότι η Κίνα η χώρα μηδέν έχει πει την αλήθεια τόσο για την ημερομηνία έναρξης του ιού αλλά και για τα κρούσματα και τους θανάτους στην Κίνα.
Και για άλλη μια φορά δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι το 90% των εξετάσεων – τεστ που γίνονται σε άτομα που ήδη αντιμετωπίζουν συμπτώματα ιού ή βρίσκονται σε κίνδυνο εμφανίζονται αρνητικά.
Τουλάχιστον η πραγματικότητα δείχνει ότι η καραντίνα ή μέτρα κοινωνικής απομόνωσης – αποστασιοποίησης είναι απαραίτητα και όχι το επιχείρημα "ανοίξτε την οικονομία"
Τα τελευταία στοιχεία από την Κίνα δείχνουν ότι το ποσοστό θνησιμότητας είναι 4% για τους νοσηλευόμενους στην ηλικία των 40 ετών και 8% για τους 50 ετών.
Εν τω μεταξύ, στην Κίνα όλα έχουν αλλάξει….
Ο δείκτης μεταποίησης της Κίνας για τον Μάρτιο 2020 ανέφερε ότι η μεταποίηση στην βιομηχανία σημείωσε άνοδο από 35,7 σε 52,0, πολύ υψηλότερη από την προσδοκία των 44,8.
Όλες αυτές οι ιστορίες που έχετε διαβάσει σχετικά με το κλείσιμο των εργοστασίων, επειδή η ζήτηση για εξαγωγές έχει καταρρεύσει είναι λανθασμένες.
 Όλες αυτές οι αναφορές σχετικά με τους τοπικούς αξιωματούχους που λένε στους ανθρώπους να αφήνουν φώτα και κλιματιστικά για να αυξήσουν τη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και να ξεγελάσουν τους ξένους δορυφόρους να δουν αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης… όχι αυτά δεν ισχύουν είναι λανθασμένα.
Οι πρόδρομοι δείκτες δεδομένων που λένε ότι η Κίνα ως οικονομία και βιομηχανική παραγωγή έχει καταρρεύσει στο 20% δεν ισχύει, η βιομηχανία είναι στο απόγειο της στην Κίνα.
Ακόμη και ο δείκτης μεταποίησης σημείωσε άνοδο 52,3 από 29,6, πράγμα που είναι ενδιαφέρον, δεδομένου ότι όλοι οι κινηματογράφοι εξακολουθούν να είναι κλειστοί και υπάρχουν εκθέσεις που λένε ότι μόνο σε μια περιοχή 18 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν την δουλειά τους και αυτό δεν είναι αλήθεια.
Προφανώς και τα προηγούμενα σχόλια είναι διακωμώδηση των ψεμάτων που έχει πει η Κίνα.  
Ποια είναι η πλάνη με τον δείκτη μεταποίησης PMI;
Πρώτον, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας απλώς μείωσε το επιτόκιο repo 7 ημερών, σε επίπεδο ρεκόρ 0,20% και η κυβέρνηση κάνει λόγο για περισσότερα φορολογικά κίνητρα.
Δεύτερον, τα στοιχεία για τον PMI στηρίχθηκαν στο εξής,  ρώτησαν τις κινεζικές επιχειρήσεις πώς αισθάνονται τώρα σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο - ΟΧΙ στο πώς λειτουργούν συνήθως.
Επομένως, η άσκηση είναι πλήρως παραποιημένη με την κανονική μέτρηση PMI.
Για μια ακόμη φορά, οι αγορές θα πρέπει να επιλέξουν το δρόμο τους μέσω ενός σύννεφου δεδομένων με χαρακτηριστικά αστεροειδών για να κατανοήσουν με ακρίβεια το τι συμβαίνει.
Η πιθανότητα επιτυχούς πλοήγησης σε ένα πλέγμα αστεροειδών είναι περίπου 3.720% προς 1.
Τι λέτε υπάρχουν πιθανότητες;
Ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο σχεδιάζουν ήδη την επόμενη φάση δημοσιονομικών κινήτρων, ακόμη και προτού το πρώτο πακέτο στήριξης φθάσει στις τσέπες των αμερικανών πολιτών.
Φαίνεται ότι η βοήθεια είναι στο δρόμο για την αγορά ενυπόθηκων δανείων, καθώς οι εταιρείες υποθηκών διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η δράση της Fed τους αφανίζει, επίσης έρχονται μέτρα για την τουριστική βιομηχανία και για τις πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις.
Ορισμένα από αυτά θα είναι προγράμματα διάσωσης και ορισμένα από αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν πραγματικά οικονομικά κίνητρα, με το συνολικό πακέτο να συζητείται γύρω στα 600 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.
Μια φορά κι έναν καιρό που ήταν πολλά χρήματα.
Επιτρέψτε μου να επαναλάβω μια ακόμη φορά: ο κρίσιμος παράγοντας για την άμεση εξέταση των αγορών είναι ότι δεν δημιουργούνται ίσες ευκαιρίες σε όλες τις  οικονομίες λόγω νομισμάτων.
Δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν πολλά κράτη με δημοσιονομικά ελλείμματα 20% που πληρώνονται από τις κεντρικές τράπεζες.
Μόνο οι ΗΠΑ είναι σχετικά εγγυημένες καθώς το δολάριο λειτουργεί ως αποθεματικό νόμισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης