Τελευταία Νέα
Speculator

Στην Creta Farms συνεχίζει να βρέχει απολύσεις - Άλλα 28 άτομα είδαν την πόρτα εξόδου

tags :
Στην Creta Farms συνεχίζει να βρέχει απολύσεις - Άλλα 28 άτομα είδαν την πόρτα εξόδου
Πάνω από 350 απολύσεις τους τελευταίους εννιά μήνες- Έρχονται και νέες απολύσεις τις επόμενες ημέρες
Την ώρα που η κοινωνία πλήττεται από τη μάστιγα του Κορωνοϊού στην Creta farms συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από απολύσεις.
Την τελευταία εβδομάδα απολύθηκαν σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές άλλα 28 άτομα ανεβάζοντας τις απολύσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους εννιά μήνες σε πάνω από 350 με συνέπεια το προσωπικό της πολύπαθης κρητικής εταιρίας να έχει περιοριστεί σε περίπου 500 άτομα.
Οι απολύσεις που έγιναν αφορούν κυρίως σε χαμηλόμισθους εργατοτεχνίτες και το συνολικό κόστος απολύσεων ήταν της τάξεως των 100.000 ευρώ.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και νέος γύρος απολύσεων με 25 περίπου δηλαδή στο όριο του 5% που προβλέπει ο νόμος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία έχει υποβάλλει αίτηση στο δικαστήριο για επικύρωση της συμφωνίας συνδιαλλαγής.
Η συζήτηση είχε προσδιοριστεί για τις 20 Μαρτίου αλλά το δικαστήριο δεν έγινε καθώς λόγω κορωνοϊού έκλεισαν τα δικαστήρια ενώ δεν υπάρχει ορίζοντας για το χρόνο πραγματοποίησής του.
Το γεγονός αυτό αν μη τι άλλο εγείρει ερωτήματα για το αν μπορεί να υλοποιηθεί η όποια συμφωνία καθώς τα δεδομένα έχουν μεταβληθεί ενώ οι εγγυητική του υποψήφιου επενδυτή έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.
Είναι δε απορίας άξιον αν οι τράπεζες που ελέγχουν τη διοίκηση της εταιρίας έχουν προβλέψει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο ενώ εκ των πραγμάτων οι ανακοινώσεις του κ. Αδωνι Γεωργιάδη για λύση στο πρόβλημα της εταιρίας και διατήρηση των θέσεων εργασίας αποδεικνύονται κενές περιεχόμενο ειδικά στο σκέλος των θέσεων εργασίας δεδομένου ότι οι απολύσεις είναι σαρωτικές.
Αξίζει να σημειωθεί το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών νομού Αττικής σε ανακοίνωσή του για τις απολύσεις επισημαίνει ότι «Αυτές οι απολύσεις ήρθαν να προστεθούν στις εκατοντάδες που έχει προχωρήσει η εργοδοσία τους τελευταίους μήνες.
Οι απολύσεις των συναδέλφων μας ήρθαν ως κεραυνός εν αιθρία και ανακοινώθηκαν μάλιστα την ώρα που αυτοί συνέχιζαν την εργασία τους.
Το επιχειρησιακό σωματείο για άλλη μια φορά ήταν άφαντο, χαρακτηριστικά μέλος του ΔΣ στο εργοστάσιο της Αθήνας γνωρίζοντας και έχοντας συμφωνήσει για τις απολύσεις αποφάσισε αυτή την μέρα να πάρει άδεια!»

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης