Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Απομακρύνθηκε από τα ιστορικά χαμηλά ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάρτιο 2020 - Στις 50,1 μονάδες ο δείκτης PMI

tags :
Κίνα: Απομακρύνθηκε από τα ιστορικά χαμηλά ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάρτιο 2020 - Στις 50,1 μονάδες ο δείκτης PMI
Τα στοιχεία της Markit για τον μεταποιητικό κλάδο στην Κίνα αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (1/4) στοιχεία που δημοσίευσε η Markit, μετά τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα στα οποία υποχώρησε ο κλάδος τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Markit διαμορφώθηκε στις 50,1 μονάδες, έναντι 40,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος του δείκτη θα περιοριστεί στις 45 μονάδες.
Ο υποδείκτης που αφορά την παραγωγή του κλάδου επεκτάθηκε λόγω της ελάφρυνσης των ταξιδιωτικών περιορισμών, ενώ αντίθετα ο υποδείκτης των νέων παραγγελιών υποχώρησε, κυρίως εξαιτίας της πτώσης που σημειώθηκε στις παραγγελίες από το εξωτερικό.
Παράλληλα, ο υποδείκτης απασχόλησης παραμένει κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, καθώς η μείωση των θέσεων εργασίας συνεχίστηκε, με τον ρυθμό πτώσης ωστόσο να είναι μικρότερος σε σχέση με τον Φεβρουάριο.
«Ο μεταποιητικός κλάδος της Κίνας βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο προκλήσεις τον Μάρτιο, καθώς η επανέναρξη των επιχειρήσεων ήταν ανεπαρκής και η επιδείνωση της εξωτερικής ζήτησης και η μετρίαση της εγχώριας ζήτησης περιόρισαν την παραγωγή από το να καταγράψει περαιτέρω επέκταση», δήλωσε ο οικονομολόγος του CEBM Group, Zhong Zhengsheng.
Σημειώνεται ότι τα επίσημα στοιχεία της Κινεζικής Στατιστικής Υπηρεσίας έδειξαν επίσης άνοδο του δείκτη PMI τον Μάρτιο, και συγκεκριμένα στις 52 μονάδες, έναντι 35,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης