Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες για τις αγορές της Ασίας εν μέσω ανησυχιών για τον κορωνοϊό - Στο -4,5% ο Nikkei, ο Kospi -3,9%

tags :
Νέες απώλειες για τις αγορές της Ασίας εν μέσω ανησυχιών για τον κορωνοϊό - Στο -4,5% ο Nikkei, ο Kospi -3,9%
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει απώλειες της τάξεως του -2,7% στις 22.966,50 μονάδες
Νέες απώλειες κατέγραψαν σήμερα Τετάρτη (1/4) οι αγορές της Ασίας, καθώς οι ανησυχίες για την επίδραση του κροωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία εξακολουθούν να επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία υποχώρησε κατά -4,50% στις 18.065,41 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα κατέγραψε πτώση της τάξεως του -3,94% στις 1.685,46 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει απώλειες της τάξεως του -2,70% στις 22.966,50 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο -0,46% και τις 9.663,63 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα υποχώρησε κατά -0,57% στις 2.734,52 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component έκλεισε με ήπιες απώλειες της τάξεως του -0,19% στις 9.943,06 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη IDX Composite στην Ινδονησία, σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -1,31% στις 4.479,34 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύθηκε κατά +3,58% στις 5.258,60 μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Markit, η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Ιαπωνία κατέγραψε σημαντική πτώση τον Μάρτιο του 2020, εν μέσω ισχυρής πτώσης στη ζήτηση.
Ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 44,8 μονάδες, έναντι 47,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα ετών.
Μάλιστα, η Markit αναφέρει ότι η πτώση που έχει σημειωθεί στη ζήτηση του μεταποιητικού κλάδου είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με την πτώση που είχε προκαλέσει η καταστροφή από το τσουνάμι το 2011.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα η Τράπεζα της Ιαπωνίας, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών τον Μάρτιο του 2020, παραμένοντας ωστόσο σε υψηλότερο επίπεδο συγκριτικά με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε στις -8 μονάδες, έναντι 0 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις -10 μονάδες.
Πλέον, ο δείκτης βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2013, ενώ ο περασμένος μήνας ολοκλήρωσε το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο στο οποίο καταγράφηκε πτώση.
Αντίθετα, η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα επέστρεψε σε θετικό έδαφος, μετά τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα στα οποία υποχώρησε ο κλαδος τον προηγούμενο μήνα.
Ο δείκτης Markit διαμορφώθηκε στις 50,1 μονάδες, έναντι 40,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος του δείκτη θα περιοριστεί στις 45 μονάδες.
Ο υποδείκτης που αφορά την παραγωγή του κλάδου επεκτάθηκε λόγω της ελάφρυνσης των ταξιδιωτικών περιορισμών, ενώ αντίθετα ο υποδείκτης των νέων παραγγελιών υποχώρησε, κυρίως εξαιτίας της πτώσης που σημειώθηκε στις παραγγελίες από το εξωτερικό.
Παράλληλα, ο υποδείκτης απασχόλησης παραμένει κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, καθώς η μείωση των θέσεων εργασίας συνεχίστηκε, με τον ρυθμό πτώσης ωστόσο να είναι μικρότερος σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης