Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις απώλειες των ξένων αγορών

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις απώλειες των ξένων αγορών
ΑΓΟΡΕΣ: Με τις αγορές του εξωτερικού να ανοίγουν με αξιόλογες απώλειες η δική μας αγορά δεν μπορεί να κινηθεί διαφορετικά. Θέλουμε να δούμε να μειώνονται τα μεγάλα πάνω-κάτω και να γίνει μία συσσώρευση. Ο DAX δείχνει στις τελευταίες συνεδριάσεις να κινείται μεταξύ 10.000-9.500 μονάδων. Έχει τη σημασία του πως θα συμπεριφερθεί σήμερα.

Οι προειδοποιήσεις Τραμπ επηρεάζουν τις αγορές. Μα καλά δηλαδή θεωρούσαν ότι δε θα επηρεαστούν οι ΗΠΑ από όλο αυτό που συμβαίνει στον υπόλοιπο πλανήτη; Ειδικά όταν δεν έχει πάρει μέτρα όπως άλλες χώρες; Ας δει λίγο πως τα έχουμε καταφέρει εμείς να παραδειγματιστεί.

Το ΧΑ άνοιξε με απώλειες, όπως αναμενόταν αφού ακολουθεί τις ξένες αγορές. Πολλές μετοχές χρειάστηκαν κάποια παραπάνω λεπτά να ανοίξουν λόγω των εντολών και της μεταβλητότητας. Μόλις άνοιξαν όλες η αγορά πήγε γρήγορα στο -3% και στις 540 μονάδες με 1,5 εκατ. ευρώ συναλλαγές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υπό πίεση όλες και μάλιστα με σημαντικές απώλειες. Κοντά στο -8% στις πρώτες πράξεις Πειραιώς και Alpha Bank και κοντά στο -6% Εθνική και Eurobank.

JUMBO: Μετά τη χθεσινή βουτιά και με υψηλό όγκο στις χθεσινές δημοπρασίες που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει σε χαμηλό ημέρας, νέα υποχώρηση στο ξεκίνημα σήμερα. Στα 11,78 ευρώ και στο -4,3% αλλά με χαμηλό όγκο.

AEGEAN: Λίγες μέρες μετά το θέμα που είχαμε για τις απολαβές της διοίκησης και τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις από τον ιό της Κίνας, η εταιρεία ανακοίνωσε πως δε θα λάβει αμοιβή για το 2020 ο κ.Βασιλάκης και ο κ.Γερογιάννης. Θετική κίνηση, αν και η αμοιβή όπως αναφέρεται αν δινόταν θα γινόταν το 2021. Συμβάλει όμως.

Η μετοχή άνοιξε με απώλειες 2,5% περίπου και στα 4,05 ευρώ με χαμηλό όγκο συναλλαγών όπως και οι περισσότερες μετοχές.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Ανακοίνωσε ζημιές πάλι στο εξάμηνο. Η Ενέργεια βοηθάει και αυξάνει έσοδα και κέρδη. Ωστόσο, οι τόκοι είναι υψηλοί λόγω των δανείων και συνεχίζουν να μην αφήνουν κάτι για το μέτοχο. Μας άρεσαν οι λειτουργικές ταμειακές ροές. Η κλωστοϋφαντουργία πάντως έχει θέμα και δημιουργεί ζημιές.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Πήρε πρόβλεψη 500 εκατ. ευρώ για την Εθνική Ασφαλιστική. Μεγάλη πρόβλεψη και δείχνει προφανώς τη σχέση της αποτίμησης στα βιβλία με την αξία που δίνουν για την επιχείρηση οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές.

ΔΕΗ: Στα 2,17 ευρώ και στο -4% με όγκο 20 χιλ. τεμάχια περίπου.

ΕΥΔΑΠ: Προς τα τέλη Απριλίου τελειώνει η παράταση αναφορικά με την υπογραφή σύμβασης για την τιμή του αδιύλιστου ύδατος. Πρέπει να κλείσει και αυτό το θέμα και η κυβέρνηση ως φιλελεύθερη θα πρέπει να δει το θέμα και να κοιτάξει το όφελος της αξίας της εταιρείας. Με απώλειες 2,5% στο άνοιγμα η μετοχή και στα 6,40 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Στα 6,75 ευρώ με απώλειες λίγο μικρότερες από 3%.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Με μικρό όγκο άνοιξε με άνοδο αλλά βγαίνουν χαμηλότερα οι πωλητές. Διαβάστε και σχετικό θέμα που υπάρχει στο site. Κάποιες εταιρείες μπορούν να έχουν όφελος και να μειώσουν την αρνητική επίδραση μέσω διαδικτυακών πωλήσεων.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Άνοιξε με 710 τεμάχια στο -8% και στα 1,28 ευρώ. Η αποτίμηση στα 52 εκατ. ευρώ.

CENTRIC: Απώλειες και εδώ σε ξεκίνημα κοντά στο 5%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης