Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κατά +1,2% αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2020

Γερμανία: Κατά +1,2% αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2020
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία κατέγραψαν σημαντική άνοδο της τάξεως του +6,4%
Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (1/4) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά +1,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +1%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας κατέγραψαν σημαντική άνοδο της τάξεως του +6,4% έναντι ετήσιας ανόδου +2,1% τον προηγούμενο μήνα.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή άνοδο του δείκτη σε μηνιαία βάση, και συγκεκριμένα κατά +0,1%, ενώ εκτιμούσαν ότι η ετήσια άνοδος θα περιοριστεί στο +1,5%.
Οι πωλήσεις τροφίμων, ποτών και καπνού κατέγραψαν «άλμα» της τάξεως του +7,8% σε ετήσια βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις πωλήσεις μη εδώδιμων προϊόντων διαμορφώθηκε στο +5,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης