Τελευταία Νέα
Διεθνή

Abe (Ιαπωνία): Θα εφαρμόσουμε όλα τα αναγκαία μέτρα στήριξης προκειμένου να μην επιστρέψει η χώρα σε αποπληθωρισμό

Abe (Ιαπωνία): Θα εφαρμόσουμε όλα τα αναγκαία μέτρα στήριξης προκειμένου να μην επιστρέψει η χώρα σε αποπληθωρισμό
Ο Ιάπωνας πρόεδρος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει την αεροπορική βιομηχανία της χώρας
Τη δέσμευσή του να στηρίξει τις εγχώριες αεροπορικές εταιρείες εξέφρασε σήμερα (1/4) ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, τονίζοντας παράλληλα ότι το πακέτο στήριξης που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα είναι αρκετά μεγάλο ώστε να αποτρέψει την επιστροφή της χώρας στον αποπληθωρισμό.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του κοινοβουλίου, ο κ. Abe δήλωσε ότι «η αεροπορική βιομηχανία είναι η βασική υποδομή της χώρας μας και δεν πρέπει να υποστεί πλήγμα», για να προσθέσει ότι «θα λάβουμε μέτρα ώστε να τη στηρίξουμε».
Παράλληλα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα λάβει τα απαραίτητα και επαρκή μέτρα στήριξης, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η χώρα δε θα επιστρέψει στον αποπληθωρισμό».
«Αυτή τη στιγμή υλοποιούμε ένα τολμηρό πακέτο κινήτρων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Abe, διευκρινίζοντας ότι «αυτό φυσικά θα περιλαμβάνει την έκδοση κρατικών ομολόγων».
Ο ίδιος κάλεσε την Κεντρική Τράπεζα της χώρας να συνεχίσει τη μεγάλης κλίμακας αγορά ομολόγων, προκειμένου να διατηρήσει χαμηλό το κόστος δανεισμού, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «έχει αποδειχθεί πως κάτι τέτοιο δεν προκαλεί υπερπληθωρισμό ούτε ελεύθερη πτώση του γεν».
Νωρίτερα, ο επικεδαλής της Bank of Japan, Harouhiko Kuroda, ανέφερε ότι η τράπεζα θα χρειαστεί να προσαρμόσει τη νομισματική της πολιτική εάν ο πληθωρισμός αγγίξει τον στόχο του 2% ώστε να εξασφαλίσει τη σταθερότητα των τιμών.
«Η Ιαπωνία δεν αντιμετωπίζει κάποιον άμεσο κίνδυνο όσον αφορά τη σταθερότητα των τιμών, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η BoJ μπορεί να τυπώνει απεριόριστα χρήματα για πάντα», υπογράμμισε ο κ. Kuroda.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Ιαπωνία θα ενισχύσει την έκδοση κρατικών ομολόγων κατά 149 δισ. δολάρια από τον Ιούλιο προκειμένου να χρηματοδοτήσει το πακέτο στήριξης που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της ύφεσης στην οικονομία από την πανδημία του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης