Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι βρετανικές τράπεζες θα διακρατήσουν τα μερίσματα των μετόχων κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Οι βρετανικές τράπεζες θα διακρατήσουν τα μερίσματα των μετόχων κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Oι τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου δεν δώσουν μέρισμα στους μετόχους τους, λόγω του κορωνοϊού
Την απόφαση να σταματήσουν να δίνουν μερίσματα στους μετόχους τους έχουν λάβει οι βρετανικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Barclay’s και HSBC.
Αιτία για αυτή τους τη στάση είναι η πίεση που τους ασκείται εκ μέρους της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής του Ηνωμένου Βασιλείου ώστε να προορίζουν τα κεφάλαιά τους για τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις καθ’ όσον διαρκέσει η κρίση του κορωνοϊού.
Αυτές οι κινήσεις είναι σύμφωνες με το αίτημα της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος Sam Woods ζήτησε από τους CEO των βρετανικών τραπεζών στις 31 Μαρτίου να αναλάβουν σχετική δράση.
Η Barclays, η HSBC, η Lloyds Banking Group και η Natwest Group -πρώην Royal Bank of Scotland- δημοσίευσαν στη συνέχεια ανακοινώσεις στις οποίες επιβεβαιώνουν ότι θα συμμορφωθούν.
Η Barclays έχει ήδη ακυρώσει το μέρισμα των 6 λιρών ανά μετοχή που θα έπρεπε να καταβάλει την Παρασκευή 3 Απριλίου και έχει επίσης αποκλείσει το ενδεχόμενο αγοράς ιδίων μετοχών.
«Η τράπεζα έχει ισχυρή κεφαλαιακή βάση, αλλά πιστεύουμε ότι είναι σωστό και συνετό για τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους που υποστηρίζουμε να προβούμε σε αυτά τα βήματα.
Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Barclays θα βρίσκεται σε καλή θέση για να βοηθήσει μεσούσης της κρίσης» δήλωσε ο εκπρόσωπός της.
Το παράδειγμα της Αγγλίας ακολουθούν και οι ρυθμιστικές αρχές σε όλη την Ευρώπη, με τις κεντρικές τράπεζες να επιμένουν στη διακράτηση μερίσματων ώστε αυτά τα κεφάλαια να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη των επιχειρήσεων εν μέσω της πανδημίας Covid-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης